fbpx

Να γιατί το κύπελλο του ΠΑΟΚ είναι σημαντικό για το «μεγάλο χωριό» που λέγεται Θεσσαλονίκη!

Να γιατί το κύπελλο του ΠΑΟΚ είναι σημαντικό για το «μεγάλο χωριό» που λέγεται Θεσσαλονίκη!

Η Θεσσαλονίκη εδώ και καιρό περνάει την χειρότερη περίοδο μιζέριας που μπορεί να πλήξει μια οποιαδήποτε πόλη του κόσμου. Όμως η κατάσταση διαρκεί και η Θεσσαλονίκη δεν είναι μια οποιαδήποτε πόλη. Είναι το μέγεθος, είναι η οικονομική και γεωπολιτική της οντότητα!  Είναι μια σημαντική πόλη που δυστυχώς κάποιοι θέλουν να την εντάξουν στη κατηγορία: «Μεγάλα χωριά»!

Τόσο είναι το μέγεθος της μιζέριας που πλήττει τη Θεσσαλονίκη που ακόμα και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, άφησε την έδρα του OPEN στην Αθήνα! Κάτι τέτοια βλέπουν οι νέοι Θεσσαλονικείς μεταναστεύουν…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, η ESL και εμείς που απλώς …έχουμε… μπάλα!

 

Από την άλλη όμως στήριξε την ομάδα που αγόρασε, τον ΠΑΟΚ, αν και οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι θα τον πουλούσε! Όπως και να έχει, άσχετα με τι λένε οι κακές γλώσσες ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα ακόμα Κύπελλο μέσα στο σαθρό αυτό ποδοσφαιρικό περιβάλλον της Ελλάδας και να το φέρει στον Πύργο τον Λευκό, τονώνοντας το ηθικό όλων των Θεσσαλονικιών, ακόμα και αυτό των αρειανών φιλάθλων!

Το κύπελλο αυτό που έφερε ο ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη σίγουρα δεν είναι μόνο σημαντικό, αλλά σημαντικότατο για την ψυχολογία όλων των κατοίκων της πόλης που ψυχορραγεί στην αφάνεια! Αλλά ας μην γελιόμαστε, ένα κύπελλο δεν θα φέρει την ανάπτυξη στη πόλη, ακόμα και αν αυτό ήταν παγκόσμιο!

Όμως ας είμαστε λίγο ψαγμένοι! Μήπως αυτό το κύπελλο του ΠΑΟΚ, όπως και η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα του Άρη; Μήπως είναι απλώς στάχτη στα μάτια των δύσμοιρων κατοίκων μιας πόλης που ψυχορραγεί;  Μιας πόλης που δεν έχει ούτε καν μετρό. Μιας πόλης που στενάζει στα προβλήματα και την εγκαταλείπουν οι νέοι της για να πάνε να δουλέψουν στην Αθήνα και αλλού;

Ότι και να είναι όμως το κύπελλο αυτό του ΠΑΟΚ είναι σημαντικό για όλους εκείνους που μένουν στη πόλη, τη αγαπάνε και παλεύουν!

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης