fbpx

Να γιατί το φουσκωτό μπουφάν που έχεις είναι πάντα διαχρονικό!

Να γιατί το φουσκωτό μπουφάν που έχεις είναι πάντα διαχρονικό!

Τα μπουφάν για έναν άντρα αποτελούν ένα ρούχο που δεν το αλλάζει εύκολα και ειδικά εκείνα τα φουσκωτά, πουπουλένια που παρά το ότι …πέρασε η μόδα τους συνεχίζουν να είναι διακριτικά και αγαπημένα!

Ακόμα και να σου αρέσει να ντύνεσαι με την τελευταία λέξη της μόδας, το πουπουλένιο είναι εκεί γιατί μπορείς να το φορέσεις όποια ώρα, με τζίν ή και με φόρμες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν ντύνεσαι σαν …κρεμμύδι και κρυώνεις δες πως θα ντυθείς ζεστά στο κρύο του χειμώνα!

 

Το πρώτο pufferjacket δημιουργήθηκε από πραγματική ανάγκη. Ο EddieBauer σε ένα ταξίδι του για ψάρεμα κόντεψε να χάσει τη ζωή του από υποθερμία και έτσι δημιούργησε το “Skyliner”. Ουσιαστικά γέμισε με πούπουλα ένα quilted ύφασμα και έτσι δημιουργήθηκε το pufferjacket, για το οποίο ο ίδιος ο δημιουργός του δεν είχε ιδιαίτερες βλέψεις λόγω του τεράστιου όγκου του. Το 1940, η πατέντα κατοχυρώθηκε και αυτό το είδος μπουφάν που φτιάχτηκε για να κρατά ζεστό όποιον το φοράει ξεκίνησε μία δική του πορεία στη μόδα που συνεχίζει μέχρι σήμερα.

 

 

Ο σχεδιαστής CharlesJames, διάσημος για τις βραδινές δημιουργίες του, πριν πατενταριστεί το μπουφάν, δημιούργησε ένα κομψό σακάκι, την βραδινή εκδοχή του pufferjacket που απευθυνόταν σε γυναίκες. Μερικές δεκαετίες αργότερα, γύρω στα ’70s, η NormaKamali σχεδίασε το SleepingBag παλτό για το οποίο έχει παραδεχθεί ότι στην αρχή χρησιμοποιούσε πραγματικά sleepingbags (ένωνε δύο για να δημιουργήσει ένα παλτό).

 

 

Φτάνοντας στη δεκαετία του ’80, όπου όπως όλα έτσι και η μόδα αρχίζει να απελευθερώνεται όλο και περισσότερο, εμφανίζεται στο Μιλάνο το κίνημα των Paninari. Πρόκειται για μία ομάδα νέων που σύχναζαν στο cafeAlPanino, απ’ όπου και πήραν το όνομά τους και είναι αυτοί που ξεκίνησαν να φορούν τα ειδικά γιαι δραστηριότητες όπως η ορειβασία ρούχα στο streetstyle. Έτσι, brands που μέχρι τότε απευθύνοντας σε συγκεκριμένο κοινό, όπως Moncler, Timberland, Fiorucci, Armani και BestCompany. άρχισαν να εισχωρούν σταδιακά στο καθημερινό στιλ.

Μία ματιά στο streetstyle αρκεί να δεις γυναίκες και άντρες να είναι κουκουλωμένοι, σχεδόν καλυμμένοι από αυτό το quilted ύφασμα γεμάτο με πούπουλα. Κι αν στις γυναίκες, μπορεί να το βρεις κομψό, στους άντρες εντοπίζεται μία δυσκολία παραπάνω. Ωστόσο, ο πολύπλευρος χαρακτήρας της μόδας σου δίνει εναλλακτικές εκδοχές του χοντροκομμένο αυτού μπουφάν για να το φορέσεις χωρίς να αισθάνεσαι ότι ήρθε η ώρα να πας στο φροντιστήριο, ούτε να μοιάζεις έτοιμος για ορειβασία.

Σίγουρα, δεν πρόκειται για το πιο κομψό μπουφάν που μπορείς να βρεις αλλά αυτό το φουσκωτό μπουφάν θα υπάρχει στη ντουλάπα σου και αν σου χωράει ακόμα μη διστάσεις να το φορέσεις!