fbpx

Να γιατί φέτος δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για την ημέρα του Βαλεντίνου

Να γιατί φέτος δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για την ημέρα του Βαλεντίνου

Μολονότι για χρόνια οι γυναίκες εμφανίζονταν σε όλες τις σχετικές έρευνες, ως το φύλο που ενθουσιάζεται με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η πανδημία φαίνεται πως τα άλλαξε όλα αυτά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι την αγαπάς πραγματικά

 

Έτσι πέρυσι, μετά από τα lockdowns και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το αρχικό ξέσπασμα της πανδημίας, έρευνα που έγινε το 2021 στις ΗΠΑ (μια χώρα που τιμά δεόντως αυτή τη γιορτή, σημειώνοντας “παραδοσιακά” απίστευτους εμπορικούς τζίρους αυτή την ημέρα), έδειξε πως το 50% των αντρών δήλωναν “ενθουσιασμένοι” με τη γιορτή των ερωτευμένων, έναντι μόλις 40% των γυναικών, που μέχρι πρότινος ήταν αυτές που περίμεναν με ενθουσιασμό αυτή τη γιορτή με βάση τα ευρήματα προηγούμενων μελετών.

Επίσης έρευνες κατέγραψαν πως πέρυσι ενώ το 70% των αντρών ήθελε να βγει έξω για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τη σύντροφό του, μόλις το 20% των γυναικών είπαν πως ήθελαν κάτι αντίστοιχο, ενώ το 60% των γυναικών δήλωσαν πως προτιμούσαν να κάνουν κάτι ρομαντικό στο σπίτι με το ταίρι τους!

Εντυπωσιακά είναι και τα ευρήματα των ερευνών για τα δώρα που ήθελαν οι γυναίκες να λάβουν για τη γιορτή των ερωτευμένων, αφού το 60% δήλωσαν πως προτιμούν να λάβουν ως δώρο λουλούδια, ή σοκολατάκια/γλυκά, το 30% είπε πως ήθελε να λάβει μια κάρτα και μόνο το 10% ήθελε ένα πιο… ακριβό δώρο όπως κοσμήματα, ρούχα ή ηλεκτρονικά gadgets.

Θυμίζουμε δε πως άλλη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως η πλειονότητα των γυναικών προτιμά να λάβει ως… δώρο μια ρομαντική αναπάντεχη κίνηση όπως μια αγκαλιά ή ένα ποίημα!

Άρα ίσως φέτος θα πρέπει να μην προβληματίζεσαι και τόσο πολύ για το πόσο βαθιά θα πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη, αφού τουλάχιστον σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες μελέτες, οι γυναίκες δείχνουν να απομακρύνονται από την επιθυμία να λαμβάνουν ακριβά δώρα από τους συντρόφους τους και προτιμούν τα πιο συμβολικά “δώρα” αγάπης για τον Βαλεντίνο.