fbpx

Να γιατί χωρίζουν πολλά ζευγάρια το φθινόπωρο!

Να γιατί χωρίζουν πολλά ζευγάρια το φθινόπωρο!

Το φθινόπωρο είναι από τις εποχές που «ανθίζουν» οι αιτήσεις διαζυγίων ενώ το «ασθενές» φύλο παίρνει συνήθως την πρωτοβουλία για το χωρισμό.

Οι γυναίκες  απαιτούν με ευκολία από τους άνδρες διαζύγιο εδώ και τώρα» σύμφωνα με μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί μπορεί να βιώσεις άσχημα και επώδυνα τον χωρισμό!

 

Είτε ο λόγος είναι η απιστία -ενίοτε ακόμη και η υποψία της- είτε οι παρεμβάσεις της πεθεράς είτε τα οικονομικά ζόρια, είναι εκείνες που «τα παίζουν όλα για όλα» αν πιστεύουν ότι τις πνίγει ο έγγαμος βίος.

Το άδοξο τέλος μιας αγάπης στην καλύτερη περίπτωση οδηγείται «νύχτα» σε συναινετικό διαζύγιο – εξπρές.

Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης από την Αμερικανική Κοινωνιολογική Ένωση που έδειξε ότι το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι εποχές κατά τις οποίες  γίνονται οι περισσότερες αιτήσεις διαζυγίων.

 

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο καθώς πρόκειται για τους μήνες κατά τους οποίους οι περισσότεροι απολαμβάνουν τις χειμερινές ή τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Βάσει της έρευνας κατά την περίοδο των διακοπών ζούμε τους λεγόμενους «κύκλους   αισιοδοξίας» στον γάμο. Βλέπουμε δηλαδή ότι υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουμε από την αρχή να δουλεύουμε τη σχέση μας μόνο και μόνο για να ανακαλύψουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο και μόνο επειδή περάσαμε ωραία στις διακοπές ήρθαμε πιο κοντά κάναμε περισσότερο σεξ κτλ. Αντιθέτως έρχονται στην επιφάνεια ενίοτε και πιο «επιθετικά» επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ουρολόγος – ανδρολόγος πρόεδρος του International Andrology.

Κατά τους αμερικανούς ερευνητές αυτή η συνειδητοποίηση γεννά απογοήτευση και αποκαλύπτει τα άλυτα προβλήματα του κάθε γάμου με αποτέλεσμα το ζευγάρι να κανονίζει άμεσα ραντεβού με τους δικηγόρους του.