fbpx

Να πως η προσεγμένη εμφάνιση μοτοσικλέτας – αναβάτη δίνει ασφάλεια

Να πως η προσεγμένη εμφάνιση μοτοσικλέτας – αναβάτη δίνει ασφάλεια

Σίγουρα όσοι από μας καβαλάμε μοτοσικλέτα δεν περνάμε «επιθεώρηση» για το πόσο στιλάκια είμαστε στο ντύσιμο μας ή πόσο πλυμένη και προσεγμένη είναι η μηχανή μας. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι που προσέχουν τον εαυτό τους και φυσικά και τη μηχανή που καβαλάνε είναι πιο προσεκτικοί και ίσως πιο καλοί οδηγοί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί άλλοι ξανακαβαλάνε και άλλοι όχι μετά από σοβαρό ατύχημα!

 

Όλα αρχίζουν από τη ψυχολογία και το πόσο κάποιος σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται από το ντύσιμο, το στιλ που φυσικά δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβό, απλά να δίνει ασφάλεια. Ένας καλοντυμένος μοτοσικλετιστικά άντρας (ασχέτως μόδας) είναι βέβαιο ότι προσέχει περισσότερο την ώρα που οδηγάει επειδή προσέχει τον εαυτό του και στις υπόλοιπες στιγμές της ζωής του.

Έτσι και με τη μοτοσικλέτα. Μια σκονισμένη και μέσα σε λάσπες, αλλά και αρκετούς «τσαμπουκάδες» μοτοσικλέτα δείχνει άνθρωπο απρόσεκτο που δεν νοιάζεται για το μηχάνημα που καβαλάει πώς να νοιαστεί λοιπόν για την οδήγηση;

Άλλωστε οι τσαμπουκάδες δεν έγιναν από μόνοι τους αλλά από πτώσεις είτε εν κινήσει είτε ακόμα και εν στάση!

Μάλιστα μια λερωμένη μοτοσικλέτα δείχνει άνθρωπο απρόσεκτο για τη συντήρηση του μηχανήματος που οδηγεί και εμπιστεύεται τη ζωή του, αφού η βρόμα μπορεί να κρύψει μια επικίνδυνη μηχανική βλάβη που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και τη ζωή.

Γενικά η προσεγμένη εμφάνιση είναι θέμα νοοτροπίας και δεν έχει να κάνει τόσο με το φαίνεσθε αλλά κυρίως με την ασφάλεια!