fbpx

Να τι δεν πρέπει να κάνεις με τη μηχανή σου στις μέρες του lockdown

Να τι δεν πρέπει να κάνεις με τη μηχανή σου στις μέρες του lockdown

Με το lockdownσε εξέλιξη σίγουρα δεν διανύουμε και τις καλύτερες μέρες της ζωής μας! Αν είσαι από εκείνους που εργάζονται και πας στη δουλειά με τη μηχανή σου ή απλώς έχεις αποφασίσει να «ξεγλιστρήσεις» από το σύστημα και να κάνεις μια βόλτα το αγαπημένο σου δίτροχό μωρό, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός!

Σίγουρα δεν έχει να κάνει με κανένα πρόστιμο! Έχει να κάνει με την υγεία σου την ίδια!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βόλτα για καφέ εν μέσω lockdown; Αν έχεις μηχανή να πως τον απολαμβάνεις!

 

Και γιατί το λέμε αυτό; Είναι βέβαιο ότι όταν οδηγάς τη μηχανή σου και φυσικά φοράς το κράνος σου δεν πρόκειται  να κολλήσεις κορωνοϊό, όμως αν υποκύψεις στις παγίδες τότε η υγεία σου θα κινδυνεύσει.

Με τη κίνηση στους δρόμους μειωμένη στα ελάχιστα επίπεδα οι παγίδες καραδοκούν.

Και δεν είναι μόνο ότι θα πέσεις στον πειρασμό να κατεβάσεις μια και να ανοίξεις περισσότερο το γκάζι «χτυπώντας» κόκκινα στον άδειο δρόμο. Αυτό είναι το λιγότερο! Είναι ότι οι άδειοι δρόμοι κάνουν πολλούς απρόσεκτους και χαλαρούς στην οδήγηση. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να βρεθείς αντιμέτωπος με ένα αυτοκίνητο που παραβίασε …χαλαρά κάποιοStop ή απλώς αποφάσισε να αλλάξει χαλαρά πορεία χωρίς φλας!

Οι άδειοι δρόμοι ή ακόμα εκείνοι που έχουν την ελάχιστη κυκλοφορία, μπορεί να φαίνονται ασφαλής και ελκυστικοί για γκάζια όμως δεν είναι και σίγουρα δεν πρέπει να πέσεις στην παγίδα.

Σκέψου ότι τα περισσότερα θανατηφόρα αλλά και σοβαρά ατυχήματα γίνονται στους άδειους δρόμους των πόλεων!

Σκέψου ακόμα ότι στη παγίδα των άδειων δρόμων πέφτουν και οι πεζοί που τους διασχίζουν αψήφιστα βλέποντας την ελάχιστη κίνηση και σίγουρα δεν θα ήθελες να βρεθείς «αντιμέτωπος» με κάποιο πεζό και με «γεμάτη» τρίτη στο κιβώτιο!

Όπως και να έχει δεν είναι καλό να έχεις ατύχημα και πολύ περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες εποχές του lockdownμε τα νοσοκομεία γεμάτα και σε οριακή κατάσταση!

Για αυτό έχε τα μάτια σου 14 και οδήγα πιο συνετά από ποτέ!

 

Το άρθρο έγγραψε ο Κώστας Μπούρης