fbpx

Να τι θα κερδίσεις αν κάνεις εκδρομή μόνος σου το σαββατοκύριακο!

Να τι θα κερδίσεις αν κάνεις εκδρομή μόνος σου το σαββατοκύριακο!

Η ιδέα μίας μοναχικής εκδρομής το σαββατοκύριακο μπορεί να σου φανεί τρελή και μπορεί να την απορρίψεις χωρίς πολλή σκέψη. Ωστόσο, ταξιδιώτες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν μόνοι συχνά δηλώνουν πως οι μοναχικές στους εξορμήσεις υπήρξαν σταθμοί στη ζωή τους ακόμα και αν πρόκειται για ένα διήμερο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θα ψήσεις το σαββατοκύριακο ή θα σε …ψήσουν; Μάθε πως θα αποφύγεις τη κακοτοπιά!

 

Όπως λένε η μοναχική εξόρμηση τους έδωσε την ευκαιρία να καθαρίσουν το μυαλό τους, να ζήσουν, αλλά και να παρατηρήσουν πράγματα που σε άλλη περίπτωση θα είχαν προσπεράσει.

Δες ποια είναι τα θετικά του να εκδράμεις μόνος σου ένα σαββατοκύριακο:

 

Θα «αφοσιωθείς» στον προορισμό σου

Όταν είσαι μόνος είναι πιο πιθανό να γνωρίσεις καλύτερα τον τόπο που επισκέφτηκες, κι αυτό γιατί δεν έχεις τους φίλους σου, τη γυναίκα σου ή τα αδέρφια σου να σε αποσπούν από την εξερεύνηση. Απόλαυσε ένα ηλιοβασίλεμα ή μια περιπλάνηση στα σοκάκια της πόλης ανενόχλητος. Δίνοντας όλη σου την προσοχή σε όσα σε περιβάλλουν, δημιουργείς ανεξίτηλες αναμνήσεις από τον προορισμό σου, που θα σε συντροφεύουν για πάντα!

 

Το πρόγραμμα σου εξαρτάται αποκλειστικά από σένα!

Το να φτιάχνεις ένα πρόγραμμα εξόρμησης για πολλά άτομα ή απλώς μόνο για τη συντροφιά σου μπορεί να είναι πραγματικός εφιάλτης. Κάθε δραστηριότητα θα πρέπει να αρέσει σε όλη την ομάδα ή απλώς στη συντροφιά σου, διαφορετικά απορρίπτεται. Όταν ταξιδεύεις μόνος σου οι αποφάσεις είναι πολύ πιο απλές. Κάνεις ότι θέλεις και ότι ώρα το θέλεις!

 

Θα έχεις τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο

Ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να διαμορφώσεις την εκδρομή σου όπως προτιμάς. Διάλεξε τον τύπο διαμονής, τα εστιατόρια, τα μνημεία που θα επισκεφτείς ακόμα και τον τρόπο πρόσβασης και αποχώρησης από τον προορισμό σου με τρόπο που να ικανοποιεί τα γούστα σου, αλλά και την …τσέπη σου!

 

Θα αλλάξει η ψυχολογία σου και θα γεμίσεις αυτοπεποίθηση

Αν και τα μοναχικά ταξίδια χρειάζονται πολύ οργάνωση και μπορεί να είναι κουραστικά, στο τέλος θα σε κάνουν να νιώσεις αυτόνομος και ανεξάρτητος. Θα δεις ότι μπορείς να διαχειριστείς μόνος το πρόγραμμά σου, να συνεννοηθείς με τους ντόπιους, να φτάσεις στο αεροδρόμιο στην ώρα σου. Είναι ακόμα μια απόδειξη πως μπορείς να τα καταφέρεις!

 

Θα γνωρίσεις τον εαυτό σου!

Όταν τολμάς να βγεις στον κόσμο μόνος σου, αναπόφευκτα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου: να βρεις τι πραγματικά σε ενδιαφέρει και σε τι προτιμάς να αφιερώνεις το χρόνο σου. Είναι αλήθεια πως όταν ταξιδεύεις με άλλους μπορεί να χτίσεις φιλίες, να διασκεδάσεις μέχρι τελικής πτώσης ή να γελάσεις μέχρι δακρύων. Αλλά όταν ταξιδεύεις μόνος, ίσως έχεις μια μοναδική ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά σ’ αυτόν που πολλές φορές αγνοείς: τον αληθινό εαυτό σου.