fbpx

Να τι κάνεις αν σου κολλήσει το γκάζι εν κινήσει για να γλιτώσεις το πέσιμο!

Να τι κάνεις αν σου κολλήσει το γκάζι εν κινήσει για να γλιτώσεις το πέσιμο!

Το να κολλήσει το γκάζι ή να χάσει την επαναφορά του στη χειρότερη στιγμή εν κινήσει δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί στον δρόμο!

Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που για την αντιμετώπιση της απαιτείται ψυχραιμία και γρήγορες κινήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 σημεία που πρέπει να προσέξεις στο κράνος για να είσαι ασφαλής!

 

Η πρώτη και αστραπιαία κίνηση είναι να κλείσεις τον διακόπτη που σβήνει τον κινητήρα και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γκάζι, παράλληλα όμως θα πρέπει να πατήσεις συμπλέκτη ώστε να απομονώσεις το κιβώτιο και να μπορέσεις να ελέγξεις το ασφαλές σταμάτημα της μοτοσικλέτας με συνδυασμό των φρένων που θα σου μειώσουν ταχύτητα και θα μπορέσεις να σταματήσεις.

Αν αυτός ο διακόπτης έχει απομονωθεί για κάποιο λόγο τότε υπάρχει τρόπος. Πάτα αμέσως συμπλέκτη ώστε να απομονώνεις το κιβώτιο και σε συνδυασμό με τα φρένα να καταφέρεις να ελέγξεις το σταμάτημα της μοτοσικλέτας και να σβήσεις τον κινητήρα από τον κεντρικό διακόπτη.

Και στις δύο περιπτώσεις αν έχει κολλήσει η επαναφορά επανέφερε το γκάζι με το χέρι ώστε να μειώσεις τις στροφές.

Όπως και να έχει αυτή είναι μια δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση που συνήθως οφείλεται σε κακή συντήρηση, αφού λόγω της πολυκαιρίας ή της παρατεταμένης έκθεσης της μοτοσικλέτας σε βροχή εξαντλήθηκε το λάδι από τις ντίζες του γκαζιού.

Φρόντισε λοιπόν να τις λαδώνεις τακτικά και αν ελέγχεις όλο το σύστημα επαναφοράς ώστε να αποσβέσεις αυτό το ενδεχόμενο!