fbpx

Να τι πρέπει να προσέξεις στην ασφάλιση της μοτοσικλέτας σου

Να τι πρέπει να προσέξεις στην ασφάλιση της μοτοσικλέτας σου

Θα έχεις παρατηρήσει ότι αρκετές ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν μοτοσικλέτες και από εκείνες που ασφαλίζουν, ελάχιστες γνωρίζουν τις ιδιομορφίες και δεν βάζουν «ψιλά» γράμματα που αποκλείουν κάποιες καλύψεις.

Από την άλλη είναι και η οδική βοήθεια που συνοδεύει συνήθως ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Εκεί τα πράματα είναι χειρότερα καθώς είναι λίγες οι οδικές βοήθειες που γνωρίζουν πώς να μεταφέρουν μια χτυπημένη μοτοσικλέτα χωρίς να της κάνουν μεγαλύτερη ζημιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν αξίζει να μαλώνεις με τους ασυνείδητους οδηγούς αυτοκινήτων

 

Γιατί γίνεται αυτό; Στην περίπτωση της οδικής βοήθειας είναι απλώς θέμα άγνοιας, στην περίπτωση όμως της ασφάλισης είναι  θέμα κόστους!

Η ασφάλιση μιας μοτοσικλέτας όσο μεγάλης και να είναι κοστίζει πάντα λιγότερο από εκείνη του αντίστοιχου αυτοκινήτου, από την άλλη οι ασφαλιστικές θεωρούν ότι το να οδηγεί κάποιος μοτοσικλέτα είναι πολύ πιο ριψοκίνδυνο από την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, ενώ σε περίπτωση ενός ατυχήματος οι ζημιά για την μοτοσικλέτα μπορεί να κοστίζει περισσότερο από εκείνη του αντίστοιχου αυτοκινήτου!

Έτσι λοιπόν υπάρχουν μεγάλα κενά στην ασφάλιση μοτοσικλετών κυρίως σε θέματα ιατρικής κάλυψης τραυματισμού του οδηγού ή του συνεπιβάτη!

Με απλά λόγια οι ασφαλιστικές θα ήθελαν να μην κάνουν ούτε την απλή υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση!

Τι πρέπει όμως να προσέξεις πριν ανανεώσεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου ή αλλάξεις εταιρία;

Στο θέμα της βλάβης η του ατυχήματος όταν βρίσκεσαι σε ταξίδι θα πρέπει να προσέξεις το όριο χιλιομέτρων από τον τόπο μόνιμης κατοικίας σου. Οι περισσότερες ασφαλιστικές καλύπτουν πλήρως και με μεταφορά στο συνεργείο σου εντός απόστασης 50χλμ. Αν συμβεί κάτι σε μεγαλύτερη απόσταση η μοτοσικλέτα σου πηγαίνει στο πλησιέστερο συνεργείο και όχι στο δικό σου!

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι στις καλύψεις ατυχήματος και στη νομική προστασία!