fbpx

Νομίζεις ότι από σήμερα ξύπνησες πραγματικά «ελεύθερος»;

Νομίζεις ότι από σήμερα ξύπνησες πραγματικά «ελεύθερος»;

6 εβδομάδες, 42 μέρες, 1008 ώρες καραντίνας! Η Δευτέρα 4 Μάιου ξημέρωσε εδώ και ώρα. Είτε είσαι από εκείνους που τρέχουν να προλάβουν να ανοίξουν, είτε από τους άλλους που ακόμα περιμένουν, ένα είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεται πλέον να στείλεις «6» στο 13033. Πλέον είσαι ελεύθερος να πας όπου θέλεις… Πόσο ελεύθερος είσαι όμως; Το σκέφτηκες;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν είσαι και πολύ ελεύθερος, όχι λόγω κράτους και επιβολής προστίμων, αλλά λόγω του αόρατου εχθρού που λέγεται κορωνοϊός, που σκοτώνει και ζει ανάμεσα μας!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί ο πραγματικός άντρας πρέπει να αντέχει ψυχικά

 

Όπως και να έχει ο ιός υπάρχει στη χώρα μας αν και εδώ και δύο μήνες έχουμε καταφέρει ως έθνος να έχουμε από τα λιγότερα κρούσματα στον κόσμο, όμως το κακό δεν τελείωσε.

Η ζωή σου, η ζωή μας έχει επιστρέψει πλέον σε μια περίεργη άλλη κανονικότητα που πρέπει να προσαρμοστούμε, όχι επειδή μας το επιβάλουν, αλλά γιατί δεν γίνεται αλλιώς!

Πλέον οι χειραψίες, οι αγκαλιές και οι ασπασμοί με τους συναδέλφους, φίλους ή κολλητούς πρέπει να αποτελούν παρελθόν αφού δεν γνωρίζεις ούτε εσύ, ούτε οι άλλοι αν είστε από ένα απλό λάθος φορείς του ιού.

Οι μάσκες απαραίτητες θα αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας μας.

Το αγαπημένο σου γυμναστήριο σου έλειψε και θα σου λείψει για λίγο ακόμα όταν οι συνθήκες είναι πιο ασφαλείς. Το ξέρεις και το γνωρίζεις ως λογικός άνθρωπος. Όμως αν είσαι από εκείνους που έβαζες το «6» και πήγαινες για προπόνηση και όχι απλά για βόλτα, τότε γνωρίζεις ότι μπορείς να συνεχίσεις την προπόνηση σου και χωρίς το γυμναστήριο. Γνωρίζεις ακόμα ότι είσαι ένας δυνατός χαρακτήρας που αντέχει στις αντιξοότητες και προσαρμόζεται αντίθετα με κάποιους άλλους που βγάζουν την αδυναμία τους σε συνομωσιολογιες και άλλες εικασίες επικίνδυνες και για τους ίδιους και για τους άλλους. Και φυσικά δεν θα ήθελες να είσαι στο γυμναστήριο με κάποιον τέτοιο τύπο που δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας επειδή θεωρεί ότι δεν υπάρχει ιός!

Κατά τα άλλα ξέρεις καλά ότι η καθημερινότητα μας δεν θα είναι η ίδια και θα γίνει ίδια μόνο αν κάνουμε ακόμα λίγο κουράγιο.

Γνωρίζει καλά ότι δεν είσαι απολύτως ελεύθερος αλλά αυτό δεν σε ενοχλεί αφού ως συνειδητοποιημένος άντρας ξέρεις ότι συνεισφέρεις στον εαυτό σου και στο κοινωνικό σύνολο με αυτό τον τρόπο!