fbpx

Νομίζεις ότι είναι καλή ιδέα το σεξ μετά από καυγά; Μάθε τι συμβαίνει με το «make up sex»

Νομίζεις ότι είναι καλή ιδέα το σεξ μετά από καυγά; Μάθε τι συμβαίνει με το «make up sex»

Η πρακτική λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ζητήσεις συγγνώμη από τη σύντροφό σου και να βελτιώσεις το κλίμα μεταξύ σας μετά από έναν έντονο καυγά είναι να τη ρίξεις στο κρεβάτι -ή όπου αλλού τη βρίσκετε- και να κάνετε παθιασμένο σεξ, όπως αυτό ακριβώς που βλέπεις στις ταινίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να γλιτώσεις τον εγκλωβισμό κατά τη διάρκεια του σεξ

 

Όμως η επιστήμη έρχεται να σου ανατρέψει τα πάντα γύρω από το “make up sex”, που λένε και τα φιλαράκια μας στο αμερικάνικο Askmen και να σου αποκαλύψει τι θέλει τελικά εκείνη ύστερα από ένα τσακωμό για να ηρεμήσει και τι τη βοηθάει να τα ξαναβρεί μαζί σου.

Η απάντηση έρχεται μέσα από την έρευνα που διεξήγαγαν καθηγητές του πανεπιστημίου Μπάκνελ της Πενσυλβάνια, καλώντας 74 ετερόφυλους άντρες και γυναίκες να γράψουν σε ένα χαρτί τα πέντε συνηθέστερα πράγματα που κάνουν μετά από ένα καυγά με το έτερον ήμισυ. Εν συνεχεία, ζήτησαν από μια άλλη ομάδα συμμετεχόντων να βαθμολογήσει τις απαντήσεις τους βάσει της αποτελεσματικότητάς τους στην εξομάλυνση της έντασης που είχε προκληθεί από τη διαφωνία.

Όπως διαπιστώθηκε, για την πλειοψηφία των αντρών ο καλύτερος τρόπος συμφιλίωσης είναι το σεξ, την ώρα που για τις περισσότερες γυναίκες είναι η συγγνώμη και ο δεύτερος καλύτερος το κλάμα.

Και εδώ προκύπτει η εξής ερώτηση: Γιατί τότε κάνει σεξ μαζί σου, ενώ στην πραγματικότητα δεν θέλει;

Η απάντηση που ψάχνεις έρχεται δια στόματος του ερευνητή, T. J. Wade: «Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Επειδή δεν θέλει να σε χάσει, σου προσφέρει τον εαυτό της για να σε κρατήσει κοντά της. Ουσιαστικά, προσποιείται. Αυτό που επιθυμεί εκείνη την ώρα είναι να συζητήσει, να κλάψει και να εκτονωθεί μέσα από την επικοινωνία μαζί σου, όχι μέσα από τη σεξουαλική πράξη».