fbpx

Οι έφηβοι τελικά το …κάνουν από το διαδύκτιο εικονικά και όχι στη πράξη!

Οι έφηβοι τελικά το …κάνουν από το διαδύκτιο εικονικά και όχι στη πράξη!

Οι έφηβοι προτιμούν τις ρομαντικές σχέσεις μέσω του Διαδικτύου από το να κάνουν σεξ. Επιπλέον, αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην οικογένειά τους και καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα έρευνας σε δείγμα χιλίων εφήβων ηλικίας 16 έως 18 ετών, που διεξήχθη για λογαριασμό της βρετανικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Εγκυμοσύνης (ΒPAS). Η έρευνα εξηγεί ακόμα την απότομη πτώση των ποσοστών εφηβικής εγκυμοσύνης στη Βρετανία από το 2007.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 15 super tip για να ρίξεις όποια …βάλεις στο μάτι!

 

Τα δύο τρίτα των εφήβων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ. Και το 24% δήλωσε ότι έχει καταναλώσει ποτέ αλκοόλ. Η έκθεση BPAS αναφέρει ότι, η νέα γενιά των εφήβων φαίνεται να είναι πιο λογική, πιο επικεντρωμένη στην εκπαίδευσή της και το επαγγελματικό μέλλον αποφεύγοντας ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Πάνω από το 80% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η απόλυτη προτεραιότητά τους είναι να αποδώσουν καλά στις σχολικές εξετάσεις.Για το 68%, ία από τις σημαντικές προτεραιότητες είναι να περνούν χρόνο με τους φίλους τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι φαντασιώσεις στο σεξ που μαρτυρούν την προσωπικότητα σου!

 

Σύμφωνα με το ημερολόγιο των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα, σε καθημερινή βάση περνούν σχεδόν πέντε ώρες online και μάλιστα όχι για μελέτη ή εργασίες. Λιγότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων προτιμά να μιλά με τους φίλους τους τετ α τετ, ενώ το 70% μαθαίνει τα νέα τους μέσω του Διαδικτύου επικοινωνώντας μαζί τους τέσσερις φορές την εβδομάδα ή περισσότερο. Για τους ερευνητές,οι νέοι που έχουν διαπροσωπικές σχέσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα.

Τα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια σε όλη τη Βρετανία μετά την υιοθέτηση μιας κυβερνητικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η Βρετανία είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης στη Δυτική Ευρώπη.

Η στρατηγική,η οποία οδήγησε σε καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες αντισύλληψης και σε περισσότερη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και τις κλινικές, διήρκεσε 10 χρόνια – αλλά τα ποσοστά συνέχισαν να μειώνονται κατά 50% από το 2007.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι συμπεριφορές των εφήβων άλλαξαν – τέσσερις στους πέντε νέους αισθάνονται ότι στιγματίζεται ο έφηβος γονέας κι ότι οι νεαρές γυναίκες δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη από το κράτος ή την οικογένειά τους εάν μείνουν έγκυες. Οι περισσότεροι έφηβοι δήλωσαν επίσης ότι πάντα ή συνήθως χρησιμοποιούν αντισύλληψη όταν κάνουν σεξ. Το 14% υποστήριξαν ότι χρησιμοποιούν «σπάνια» ή «ποτέ».

Η επικεφαλής της έρευνας πολιτικής της Βρετανικής Συμβουλευτικές Υπηρεσίας Εγκυμοσύνης , Κάθριν Ο’ Μπράιναν υποστηρίζει: «Πιστεύουμε ότι πλέον οι νέοι κάνουν διαφορετικές επιλογές σχετικά με τον τρόπο που ζουν τη ζωή τους».

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR