fbpx

Οι μηχανόβιες είναι λίγες έχουν σωστή οδική συμπεριφορά σε σχέση με τις άλλες γυναίκες οδηγούς

Οι μηχανόβιες είναι λίγες έχουν σωστή οδική συμπεριφορά σε σχέση με τις άλλες γυναίκες οδηγούς

Το …είδος σπανίζει! Οι μηχανόβιες είναι πράγματι λίγες! Οι γυναίκες στο χώρο των μοτοσικλετών, αντίθετα από τα αυτοκίνητα, δεν κατάφεραν να «κατακτήσουν» το άντρο των ανδρών που είναι η οδήγηση μοτοσικλέτας, όμως όσες το κατάφεραν, ομολογουμένως είναι πολύ καλές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά ο φόβος φυλάει τον αναβάτη ή συμβαίνει το αντίθετο;

Οι γυναίκες βέβαια οδηγούν δίκυκλα, στη πλειοψηφία τους σκουτεράκια και συγκρίνονται με εκείνες που οδηγούν αυτοκίνητα στην οδική συμπεριφορά. Όμως οι ελάχιστες που οδηγούν μοτοσικλέτες έχουν την καλύτερη οδική συμπεριφορά απ’  όλες!

Μπορεί η μηχανόβια να μην κάνει τις μπαντιές που κάνει ένας άντρας όταν θελει να γουστάρει, κυρίως λόγω μυϊκής δύναμης, όμως καταφέρνει και οδηγάει όμορφα και συνετά μια μοτοσικλέτα.

Ίσως βέβαια εδώ παίζει ρόλο και η ιδιοσυγκρασία της γυναίκας, όμως η αλήθεια είναι ότι αν σε πετύχει στο δρόμο και έχετε παρόμοιες μηχανές, το πιθανότερο είναι ότι την «κοντρίτσα» της θα την κάνει!  Πάντως γενικά οι γυναίκες είναι πιο συντηρητικές στην οδήγηση από πολλούς άντρες!

Από την άλλη είναι πιο προσεκτικές…

Η αλήθεια είναι ότι άντρα χωρίς κράνος, ή με το κράνος στον αγκώνα, θα δούμε στο δρόμο, γυναίκα όμως πολύ σπάνια! Και είναι αστείο γιατί κάποιοι σκέφτονται τα …μαλλιά τους και αποφεύγουν το κράνος, ενώ οι γυναίκες –που κανονικά αυτές ασχολούνται πιο πολύ με τα μαλλιά- φορούν το κράνος χωρίς πρόβλημα!

Βέβαια θα μου πείτε ότι είναι λίγες και ίσως γι αυτό είναι πιο συνειδητοποιημένες. Είναι και αυτό μια άποψη, όμως οι μηχανόβιες είναι καλές στην οδήγηση και γενικά στην οδική  συμπεριφορά και σε σύγκριση με πολλούς άντρες!