fbpx

Οι πιο ύπουλες παγίδες για σένα και τη μηχανή σου καραδοκούν το φθινόπωρο

Οι πιο ύπουλες παγίδες για σένα και τη μηχανή σου καραδοκούν το φθινόπωρο

Ειδικά το φθινόπωρο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για πολλούς λόγους οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν να κάνουν με τις καιρικές συνθήκες!

Το φθινόπωρο είναι μια ύπουλη εποχή τόσο για σένα όσο και για τη μηχανή σου που κρύβει πολλές παγίδες με πρώτη και καλύτερη εκείνη των χυμένων πετρελαίων στους δρόμους από τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η παγίδα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί είναι καλό και ασφαλές μην παίρνεις ευκαιριακό συνεπιβάτη!

 

Το φθινόπωρο μπορεί η μέρα να αρχίσει με ζέστη και ξηρασία και το μεσημέρι να ανοίξουν οι ουρανοί με εσένα να βρίσκεσαι στη μηχανή σου με το μπλουζάκι… κάτι που δεν είναι το καλύτερο!

Από την άλλη η ένταση της βροχής το φθινόπωρο είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον χειμώνα ενώ υπάρχουν και καταιγίδες. Είναι κάτι που θέλει ιδιαίτερη προσοχή ειδικά όταν πέφτει το φως και μειώνεται η ορατότητα και η δική σου και των οδηγών αυτοκινήτων!

Πως μπορείς να προστατευτείς από τις παγίδες του φθινοπώρου;

 

  1. Πρόσεχε τις …μαύρες τρύπες!

Χυμένο πετρέλαιο ή νερό μαζί με πετρέλαιο και άλλα υπολείμματα που χύνονται από τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν το καύσιμο στα σπίτια. Ειδικά στα τέλη του φθινοπώρου ο κίνδυνος μεγαλώνει αφού αρχίζει η διανομή πετρελαίου. Τα πετρέλαια πέφτουν στην άσφαλτο και αποτελούν θανάσιμη παγίδα, αφού γλιστράνε όσο περίπου και το λάδι. Ειδικά αν βρίσκονται πάνω σε στροφή τότε είναι ακόμα πιο επικίνδυνα.

Πως θα προστατευτείς (αν προλάβεις να τα δεις και να κόψεις); Απλά για να καταλάβεις ότι πρόκειται για πετρέλαια παρατήρησε το μήκος τους. Σκέψου ότι τα υγρά αυτά χύνονται από ένα βυτιοφόρο που κινείται και φυσικά έχουν μεγάλο μήκος. Απέφυγε να περάσεις από πάνω τους και οδήγα στο στεγνό αφού δεν γνωρίζεις πόσο και αν είναι γλιστερά δηλαδή αν είναι καθαρό πετρέλαιο ή κάποια υπολείμματα. Αν είναι νύχτα πρόσεχε τη διαφορά του μαύρου σε σχέση με την άσφαλτο! Αν βρέχει πάντως είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσεις.

 

  1. Ντύσου …εναλλακτικά

Το καλύτερο είναι φεύγοντας το πρωί από το σπίτι να φοράς το μπουφάν της μηχανής αλλά επειδή πολλές φορές αυτό είναι αδύνατο τότε προνόησε και πάρε μαζί σου στο σακίδιο ένα καλό αδιάβροχο.

 

  1. Έλεγξε τα λάστιχα

Τα λάστιχα είναι αυτά που θα σε κρατήσουν όρθιο. Ξεχασμένος από το καλοκαίρι μπορεί να μην έχεις προσέξει την κατάσταση τους. Έλεγξε τα λάστιχα σου και αν είναι φθαρμένα αντικατέστησε τα.

 

  1. Πρόσεχε το στεγνό – υγρό!

Αν κινείσαι σε δρόμο που μπροστά σου έχει βροχή πρόσεχε πολύ στις εναλλαγές του στεγνού με το βρεγμένο οδόστρωμα κυρίως όταν βγεις από τη βροχή εκεί που τα ελάχιστα απόνερα έχουν αναμειχθεί με τη σκόνη του δρόμου.

 

  1. Κάνε δεξιά το βράδυ

Όταν βρέχει και πέφτει το σκοτάδι και εσύ δεν βλέπεις καλά και περισσότερο οι οδηγοί αυτοκινήτων. Πολλοί μάλιστα σαστίζουν με τη βροχή και το σκοτάδι. Προστάτευσε το εαυτό σου και οδήγα με σύνεση δεξιά του δρόμου. Κράτα μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας για να έχεις χρόνο να φρενάρεις αν γίνει κάτι μπροστά

 

  1. Μη φοβάσαι να σταματήσεις

Αν διαπιστώσεις ότι η ένταση της βροχής μεγάλωσε επικίνδυνα είναι προτιμότερο να βρεις κάπου καταφύγιο. Φρόντισε απλά να μην είσαι εκτεθειμένος στη κυκλοφορία και βρεθείς σε δυσάρεστη θέση σε κάποια εκτροπή αυτοκινήτου.