fbpx

Οι …συγνώμες του Petrux και η …μεγαλοψυχία του Marquez

Οι …συγνώμες του Petrux και η …μεγαλοψυχία του Marquez

Ο Mark Marquez είναι πλέον σε θέση να …αφήνει και κανέναν αγώνα να τον κερδίζει κάποιος άλλος… Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο Mugello.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι πρέπει να μας διδάξει το τραγικό τροχαίο της Μυτιλήνης

 

Με την σχετικά άνετη διαφορά από τον τέταρτο Danilo Petrucci, o Marquez είχε στο μυαλό του μόνο τον Dovi που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και σε απόσταση «αναπνοής» στη παγκόσμια κατάταξη και έτσι τερμάτισε μπροστά του.

 

 

Έτσι λοιπόν ο Mark που δεν κατάφερε να πετύχει ακόμα μια νίκη, το έπαιξε «μεγάλος» και δήλωσε ότι: «Στον τελευταίο γύρο, όταν είδα ότι ο Danilo ήταν πρώτος, εγώ δεύτερος και ο Dovi 3ος, είπα οκ δεν θα κάνω επίθεση απλά θα υπερασπιστώ τη θέση μου».

 

 

Μια κίνηση τακτικής στον αγώνα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος όπου ο Marquez φαίνεται ότι είναι το φαβορί.

 

 

Από την άλλη ο Danilo Petrucci, ένας πολύ καλός αναβάτης, κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, επικρατώντας σε μία σκληρή μάχη απέναντι στους Dovizioso και Marquez.

 

 

Μάλιστα ακούστηκε στις δηλώσεις του να ζητά πολλές φορές συγνώμη αναφερόμενος στον Dovi: «Ήξερα ότι θα προσπαθήσουν να με περάσουν με το slipstream στην ευθεία. Πράγματι το έκαναν… φρέναραν πάρα πολύ δυνατά ενώ εγώ φρέναρα λίγο πιο νωρίς. Υπήρχε διαθέσιμο 1 με 1,5 μέτρο και εκεί έβαλα τη μοτοσυκλέτα μου. Ο Andrea πήγαινε να κλείσει τη στροφή, αλλά ήμουν εκεί… ζητώ συγνώμη για αυτό το πέρασμα. Η αλήθεια είναι ότι ο Αντρέα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελα να αναγκάσω να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του».

 

 

Ο Danilo Petrucci εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Andrea Dovizioso, αφιερώνοντας μάλιστα τη νίκη του στον καλό του φίλο: «Θέλω να αφιερώσω αυτή την πρώτη μου νίκη στον Andrea, τον ομόσταυλό μου. Αυτό το χειμώνα με υιοθέτησε σαν παιδί… (σ.σ. γέλια) σαν αδερφό… ένα μεγάλο-μεγάλο παιδί», είπε γελώντας ο Ιταλός.

Από την άλλη ο Mark Marquez τόνισε ότι δεν επιχείρησε να επιτεθεί στον Danilo Petrucci στον τελευταίο γύρο. Ο Marc πάλευε με τις εργοστασιακές Ducati των Petrucci και Dovizioso, ενώ μαζί τους ήταν και η Suzuki του Alex Rins που αδυνατούσε να δώσει μάχες. Λίγο πριν τον τελευταίο γύρο όμως, ο Marc Marquez, mε τη βοήθεια του slipstream, κατάφερε να περάσει μπροστά και από τις δύο κόκκινες μοτοσυκλέτες. Στη συνέχεια όμως ανοίχτηκε λίγο, με τον Dovizioso να είναι στην εσωτερική του και τον Petrux να βρίσκει την ευκαιρία να περνά και τους δύο για να ξαναπάρει το προβάδισμα. Από κει και πέρα, ο Marquez δήλωσε ότι το βασικό του μέλημα ήταν να κρατήσει πίσω του τον Dovi και να μην επιτρέψει στον Ιταλό να κερδίσει τον αγώνα: «Στην αρχή προσπάθησα όπως πάντα να κάνω το ρυθμό μου, αλλά ήδη είχα δύο μικρές στιγμές και έτσι είπα από μέσα μου ότι σήμερα δεν είναι η μέρα για να ξεφύγω. Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω και να δώσω τη μάχη για τη νίκη στον τελευταίο γύρο», σχολίασε ο Ισπανός, το προβάδισμα του οποίου στη βαθμολογία είναι πλέον 12 βαθμούς. Αν έκανα επίθεση και οι δυο μας βγαίναμε εκτός γραμμή, ο Dovi θα κέρδιζε τον Αγώνα και αυτό θα ήταν χειρότερο για το πρωτάθλημα. Για αυτό το λόγο έμεινα πίσω από τον Danilo. Πάντως το προσπάθησα στην τελευταία στροφή με το slipstream, αλλά ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο».

 

 

Κατά τα άλλα ο αγώνας του Mugello σημαδεύτηκε από την πτώση του Rossi που δήλωσε ότι ήταν ένας από τους χειρότερους αγώνες που έχει κάνει στη πολυετή του πορεία.

Το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία πήρε ο Takaaki Nakagami, μπροστά από τον Maverick Vinales, που ήταν η καλύτερη Yamaha. Μια Yamaha που δεν τα πήγε καλά, με τον Vinales να κάνει μέτρια εκκίνηση αλλά να παίρνει την 6η θέση.

Ωστόσο η επόμενη Yamaha ήταν στην 10η θέση, αυτή του Fabio Quartararo, που πολλοί περίμεναν ότι θα έπαιρνε ένα καλύτερο αποτέλεσμα βάσει του ρυθμού μου είχε δείξει.

Καταστροφικός ο Αγώνας και γενικά ο Γύρος του Mugello για τον Valentino Rossi, ο οποίος απογοήτευσε τους χιλιάδες οπαδούς του στην πίστα.

Ο Ιταλός δεν έκανε καλή εκκίνηση και στη συνέχεια ήρθε ένα πρώτο λάθος όταν προσπαθούσε να περάσει τον Joan Mir.

Μετά όμως ήρθε το μεγαλύτερο λάθος του που τον οδήγησε στην πτώση και εκτός βαθμών.

 

 

Επόμενος αγώνας 16 Ιουνίου Circuit de Barcelona-Catalunya