fbpx

Οι ψηφιακοί πίνακες οργάνων των αυτοκινήτων γίνονται και τρισδιάστατοι

Οι ψηφιακοί πίνακες οργάνων των αυτοκινήτων γίνονται και τρισδιάστατοι

Οι παραδοσιακοί πίνακες οργάνων των αυτοκινήτων μας σιγά σιγά αντικαθίστανται από ψηφιακούς, οι οποίοι όλο και σε περισσότερα μοντέλα θα είναι μέρος του βασικού τους εξοπλισμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πλύνε το αυτοκίνητο σου οικονομικά με υλικά που έχεις για το σπίτι

 

Φυσικά τα ηλεκτρονικά δίνουν σε πολλές περιπτώσεις τη δυνατότητα στον οδηγό, να επιλέξει αφενός την ολική εικόνα και αφετέρου τις ενδείξεις του ψηφιακού πίνακα προκειμένου σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει την πληροφορία που χρειάζεται.

Οι εξελίξεις όμως και στον τομέα αυτό είναι γρήγορες και έτσι η Bosch εξέλιξε και παρουσίασε έναν τρισδιάστατο πίνακα οργάνων, ο οποίος είναι μάλιστα παθητικός. Δηλαδή δεν χρειάζεται η χρήση ειδικών γυαλιών προκειμένου ο οδηγός να βλέπει τις απεικονίσεις τρισδιάστατα. Από κει και πέρα οι εικόνες προβάλλονται μπροστά από το γυάλινο κάλυμμα των ενδείξεων, ενώ οι προειδοποιήσεις γίνονται με τέτοιο εμφατικό τρόπο που βγάζουν στην κυριολεξία… μάτι.

Σύμφωνα με τη Bosch όλες οι 3D ενδείξεις γίνονται πιο άμεσα αντιληπτές από τον οδηγό, ενώ η τρισδιάστατη απεικόνιση καθιστά τις κάμερες οπισθοπορείας πιο αποτελεσματικές εξασφαλίζοντας μια ακόμα καλύτερη αντίληψη του χώρου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα συστήματα πλοήγησης, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται και ο προσανατολισμός.

 

ΠΗΓΗ:CNN