fbpx

Οι 5 πιθανοί λόγοι που κάνουν τον Rossi να αγωνίζεται στα 40 του!

Οι 5 πιθανοί λόγοι που κάνουν τον Rossi να αγωνίζεται στα 40 του!

Πολύς λόγος στα social media για τον Rossi. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να σταματήσει, άλλοι ακριβώς το αντίθετο.

Οι φίλοι του Motogp φαίνονται διχασμένοι! Ο Rossi όμως δεν φαίνεται καθόλου και συνεχίζει να αγωνίζεται δείχνοντας μάλιστα ότι το διασκεδάζει ακόμα και στις αποτυχίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι …συγνώμες του Petrux και η …μεγαλοψυχία του Marquez

 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Ιταλό να συνεχίζει να αγωνίζεται στην ηλικία των 40 χρονών;

 

 

Το Activeman.gr επιχείρησε να εντοπίσει τους λόγους που ωθούν τον Ιταλό άσο να συνεχίζει να αγωνίζεται και μάλιστα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας:

 

  1. Η ψυχολογία του πρωταθλητή

Δεν συμβαίνει μόνο στο Motogp αλλά σε όλα τα αθλήματα. Πολλοί είναι οι πρωταθλητές και γενικά οι αθλητές που συνεχίζουν να αγωνίζονται όσο αντέχουν σωματικά και σταματούν μόνο όταν αρχίσουν να πέφτουν πολύ βαθμολογικά. Τέτοιου είδους πρωταθλητές θέλουν να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο για να μείνουν στην ιστορία.

 

  1. Η αγάπη για το άθλημα

Είναι παρόμοια περίπτωση με την πρώτη. Η μεγάλη αγάπη για το άθλημα τους κάνει να έχουν δύναμη και να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

 

  1. Παραμένει στους πρωτοπόρους

Οι περισσότεροι μεγάλοι αθλητές σταματούν να αγωνίζονται όταν πέφτουν κάτω από την δεκάδα των πρωταθλημάτων. Στην περίπτωση του Rossi αυτό δεν ισχύει επειδή συνεχίζει να βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη πεντάδα και να διεκδικεί με αξιώσεις την θέση του πρωταθλητή. Ίσως αν βγει εκτός πρώτης πεντάδας τότε να σκεφτεί ότι πρέπει να σταματήσει.

 

 

  1. Οικονομικοί λόγοι

Στο Motogp παίζουν πολλοί χορηγοί με τα χρήματα είναι πολλά ειδικά στους πρώτους. Αυτό είναι ένα καλό δέλεαρ ειδικά για τον Rossi που παίρνει από τις μεγαλύτερες αμοιβές.

 

  1. Επιχειρηματικοί λόγοι

Ο Valentino Rossi έχει εδώ και χρόνια δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο της μοτοσικλέτας είτε σχολεία εκμάθησης, είτε συμμετοχές σε εταιρίες εξοπλισμού κ.α. Η συμμετοχή του στους αγώνες ανεβάζει ή διατηρεί την αξία των επενδύσεων του.

 

Αυτοί είναι οι πέντε πιθανοί λόγοι που κάνουν τον Rossi να συνεχίσει να αγωνίζεται. Βέβαια κανένας δεν είναι στο μυαλό του Ιταλού άσου και σίγουρα είναι ο μόνος που γνωρίζει τον πραγματικό λόγο!