fbpx

Οι 7 αιτίες που σε κάνουν να τρως ξανά ενώ είσαι φαγωμένος!

Οι 7 αιτίες που σε κάνουν να τρως ξανά ενώ είσαι φαγωμένος!

Αν έχεις φάει και μετά από λίγο αισθάνεσαι ξανά πείνα και …ξανατρως τότε κάτι δεν πάει καλά.

Συμβαίνει συχνά, να πεινάμε πάλι παρόλο που έχουν περάσει μόλις δύο ώρες από το τελευταίο γεύμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο βιταμίνη D σου χρειάζεται σύμφωνα με την ηλικία σου

 

Εχει τύχει να έχουμε φάει πρωινό πριν πάμε στο γραφείο και ενώ το ρολόι δεν έχει δείξει ακόμα 12, λιγουρευόμαστε το περιεχόμενο του τάπερ μας.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να πεινάει και να λιγουρεύεται κάτι αλμυρό ή γλυκό, τότε μάλλον πρέπει να διαβάσεις τους 8 λόγους:

 

  1. Εχεις άγχος και στρες

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που σε στρεσογόνες περιόδους τρώνε παραπάνω. Αυτό αναφέρεται ως «συναισθηματική διατροφή», δηλαδή ξεσπούν στο φαγητό για να νιώσουν καλύτερα.

 

  1. Τα κυρίως γεύματά σου δεν είναι επαρκή

Οι δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων είτε διατροφές που δεν περιλαμβάνουν λαχανικά και πρωτεϊνη μπορεί να δημιουργήσουν ένα συνεχές αίσθημα πείνας και κενού.

 

 

  1. Δεν πεινάς, διψάς

Οταν δεν πίνουμε αρκετό νερό έχουμε την αίσθηση ότι πεινάμε. Η αφυδάτωση πολλές φορές παρερμηνεύεται από τον εγκέφαλο σαν πείνα.

 

  1. Είσαι κουρασμένος

Κοιμάσαι καλά; Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του οργανισμού. Οποιος δεν κοιμάται καλά την προηγούμενη μέρα έχει τάση να τρώει περισσότερο και να αναζητά τροφές που έχουν πολλές θερμίδες. Όσο λιγότερο κοιμάσαι, τόσο περισσότερο νιώθεις ότι πεινάς.

 

  1. Τρως βιαστικά

Μήπως τρως πολύ βιαστικά και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να απολαυσει το γεύμα του; Πάρε το χρόνο σου, κάθισε κάτω και μάσησε αργά κάθε μπουκιά, ώστε να δώσεις χρόνο στον εγκέφαλό σου να στείλει μήνυμα στο σώμα ότι είναι γεμάτο.

 

 

  1. Δεν έφαγες πρωινό

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές αλλά ο καφές το πρωί δεν είναι πρωινό. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μην το παραλείπεις επειδή δεν έχεις χρόνο.

 

  1. Τρως επεξεργασμένες τροφές

Οι επεξεργασμένες τροφές επειδή περιέχουν ζάχαρη αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυτό οδηγεί σε αύξηση της ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της εντείνει την αποθήκευση λίπους και αυξάνει την όρεξη.