fbpx

Οι Ferrari έδειξαν τα …δόντια τους για του χρόνου!

Οι Ferrari έδειξαν τα …δόντια τους για του χρόνου!

Ο αγώνας της Σιγκαπούρης είναι ωραίος και προσφέρει θέαμα και όμορφες νυκτερινές εικόνες της φωτισμένης πίστας μέσα στη πόλη. Αυτά για όλους τους φίλους της F1, όμως για τους φίλους της Squteria ο αγώνας της Σιγκαπούρης είναι το μέλλον που θέλουν για την ομάδα τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: H F8 έγινε cabriole και εντυπωσιάζει!

 

H Ferrari με απόλυτο συντονισμό επικράτησε κατά κράτος των Mercedes μόνο που η διαφορά στο πρωτάθλημα είναι τόσο μεγάλη που είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί, όμως έδειξαν αυτό που θέλουν να δούνε οι φίλοι της Ferrari και που πραγματικά αξίζει αυτή η ιστορική φίρμα.

 

 

Φέτος για τη Ferrari φαίνεται ότι είναι μια μεταβατική χρονιά και μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες κυρίως του Charles Leclerc, η εικόνα της ομάδας αλλάζει και δίνει ελπίδες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο!

Μετά τις πρωτιές του Charles Leclerc στα γκραν πρι του Βελγίου και της Ιταλίας, ήρθε η σειρά του Sebastian Vettel στη Σιγκαπούρη, να πάρει την πρώτη καρό σημαία για φέτος και να επιστρέψει στην κορυφή του πόντιουμ μετά από 22 αγώνες.

 

 

Στον 15ο αγώνα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, πίσω από το Γερμανό πιλότο, ο οποίος έφτασε τις πέντε νίκες (περισσότερες από κάθε άλλον) στη συγκεκριμένη πίστα, τερμάτισε ο ομόσταυλος του, Charles Leclerc.

Τρίτος τερμάτισε ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull, Max Verstappen.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Luis Hamilton με Mercedes κατετάγη τέταρτος στην κούρσα. Ο έτερος πιλότος της Mercedes, Vallery Bottas συμπλήρωσε την πεντάδα.

 

 

Η διαφορά στην εξάδα της κορυφής ήταν μικρή με όλους τους οδηγούς να προσέχουν τα ελαστικά τους. Όλοι τους είχαν μαλακή γόμα και ο χορός τον pit stop ξεκίνησε στον 20ο γύρος με τους Vettel και Verstappen να μπαίνουν πρώτοι και στον επόμενο μπήκε και ο Leclerc.

Αυτή η στρατηγική της Ferrari έδωσε την ευκαιρία στους δύο οδηγούς της να ξεπεράσουν τον Hamilton, αλλά έδωσε και στον Vettel την πρωτοπορία στον αγώνα! Ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Levlerc συνάντησε κίνηση στο γύρο που έμεινε εκτός πίστας και έτσι τον προσπέρασε κάτι που εξόργισε τον Μονεγάσκο.

Στη Σιγκαπούρη είχαμε τρεις φορές αυτοκίνητο ασφαλείας. Στον 36ο γύρος ο George Russell  με τον Romain Grosjean                είχαν μια μάχη ρόδα με ρόδα με τον πρώτο να καταλήγει στην μπαριέρα. το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε μέσα για έξι γύρους και ξαναμπήκε δύο μετά. Το μονοθέσιο του Perez έμεινε σε επικίνδυνο σημείο και έτσι οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι έπρεπε να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η τρίτη φορά που είχαμε το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν στον 50ο γύρο όταν ο  Daniil Kvyat αποφάσισε ότι χρειάζεται να προσπαθήσει να φρενάρει για να πάρει την πρώτη στροφή και του αρκούσε να οδηγήσει το μονοθέσιο του Kimi Räikkönen  εκτός πίστας.

 

 

Επόμενος αγώνας 27 Σεπτεμβρίου Ρωσία