fbpx

Οι millennials έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας

Οι millennials έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας

Δεν έχουν αυτοπεποίθηση οι νεαροί ενήλικες! Κι όμως! Οι περισσότεροι νεαροί ενήλικες αισθάνονται συχνά τόσο απογοητευμένοι από τις απαιτήσεις της εργασίας και της κοινωνικής τους ζωής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί η γενιά των millennials κάνει σεξ με λιγότερα άτομα

 

Σχεδόν έξι στους δέκα millennials θεωρούν μη ρεαλιστικές πολλές από τις προσδοκίες της κοινωνίας.

Τα περισσότερα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1981 και 1996, αισθάνονται ανίκανα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Η πλειοψηφία των millennials έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της. Η έρευνα σε δείγμα δύο χιλιάδων ενηλίκων (ηλικίας 22 έως 38 ετών ) έδειξε ανησυχητικά σημάδια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι νεαροί ενήλικες βλέπουν τους εαυτούς τους.

 

 

Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι δεν είναι «αρκετά καλοί» σε όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής τους. Επιπλέον, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων αναγνωρίζουν ότι αισθάνονται συνεχώς καταβεβλημένοι από την πίεση για να επιτύχουν στην καριέρα τους, να βρουν μια ουσιαστική σχέση και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των άλλων.

Επτά στους δέκα υποστηρίζουν ότι η γυμναστική για να διατηρούνται σε φόρμα, η διατήρηση της παρουσίας τους στα social media και η απόκτηση αρκετών χρημάτων είναι από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους αισθάνονται συχνά πιεσμένοι. Συνολικά, το 80% των ερωτηθέντων παραδέχονται ότι αυτές οι ανησυχίες επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο τους και το 79% ότι η ψυχική τους υγεία τους έχει κλονιστεί.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την «OnePoll» για λογαριασμό της εταιρείας τροφίμων «Alpro», διαπίστωσε ότι, ο μέσος Μillennial αισθάνεται ανεπαρκής περίπου 130 φορές το χρόνο.

Για παράδειγμα, πολλοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αισθάνονται μεγάλη πίεση για να περπατήσουν τουλάχιστον 10.000 βήματα κάθε μέρα, να αγοράσουν κάποια ακίνητα το συντομότερο δυνατόν, να αποκτήσουν ένα ωραίο αυτοκίνητο και να παραμείνουν ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες τάσεις της μόδας.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 75% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι οι προσπάθειές τους να πετύχουν στη ζωή τους, έχουν πράγματι επηρεάσει δυσμενώς τις προσωπικές τους σχέσεις. Έξι στους 10 υποστηρίζουν ότι η πίεση που αισθάνονται για να επιτύχουν επαγγελματικά, είχε αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα τους.

Από πού προέρχεται όλη αυτή η πίεση; Πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων λένε ότι η πρώτη τους πηγή πίεσης είναι οι γονείς τους, ακολουθούμενη από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων που αναφέρουν τα κοινωνικά μέσα. Ένα πρόσθετο 17% λέει ότι οι συμμαθητές και οι φίλοι τους προκαλούν την μεγαλύτερη πίεση.

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr