fbpx

Ομηρική μάχη μέχρι τέλους με νικητή τον Max Verstappen – Συναρπαστικός ο αγώνας και η Ferrari

Ομηρική μάχη μέχρι τέλους με νικητή τον Max Verstappen – Συναρπαστικός ο αγώνας και η Ferrari

549 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Με αυτόν τον χρόνο διαφορά θριάμβευσε ο Max Verstappen στη μάχη κόντρα στον Charles Leclerc παίρνοντας τη πρώτη του νίκη στον δεύτερο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στο gp της Σαουδικής Αραβίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μαγική Ferrari με απίθανο Leclerc θριάμβευσαν – «Θεία δίκη» τιμώρησε τη Red Bull!

 

Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος επεφύλασσε μία ακόμα έκπληξη για όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως και ο πρώτος αγώνας, έτσι και ο δεύτερος είχαν αγωνία, ωραίες στιγμές, αθλητικές κόντρες και όλα όσα θέλει ένας απλός θεατής να χαρεί την F1! Απλά πράματα δηλαδή, με όλους τους φίλους του αθλήματος να αισιοδοξούν ότι θα δούνε ένα πραγματικά όμορφο πρωτάθλημα, κάτι που έχει χρόνια να ζήσει η F1!

 

 

Η νέα Ferrari δείχνει ότι δεν είναι απλώς ανταγωνιστική, αλλά ικανή να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος, που μπορεί να μην έκανε το 1-2 όπως στον πρώτο αγώνα, όμως κέρδισε διπλό βάθρο με τον Charles Leclerc στη δεύτερη θέση και τον Carlos Sainz στην τρίτη.

 

 

Στην απίστευτη μάχη στο gp της Τζέντα, ο Max Verstappen κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη τη Σαουδική Αραβία χαρίζοντας στον εαυτό του την πρωτιά και σε όλους μας ένα τρομερό ήταν το φινάλε. Καθοριστικό σημείο για την έκβαση τοτ αγώνα το τρακάρισμα του Letifi που ανέτρεψε την αρχική κατάσταση και κατέστρεψε τα όνειρα του Perez. Ο Serzio Perez ξεκίνησε από την pole position αλλά τερμάτισε τέταρτος, έχασε την πρωτοπορία από τη στιγμή που μπήκε στα pits και δεν την ανέκτησε ποτέ.

O Leclerc βρέθηκε σχετικά σύντομα στην πρωτοπορία του αγώνα και καθ’ όλη τη διάρκεια έδωσε σκληρές μάχες με τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός με τη Red Bull κατάφερε να τον προσπεράσει τρεις γύρους πριν το τέλος ύστερα από πραγματικά σκληρές μάχες μεταξύ τους. O Leclerc επιχείρησε αντεπίθεση αλλά δεν τα κατάφερε να προσπεράσει.

 

 

H απογοήτευση στη Mercedes ήταν έκδηλη και όχι άδικα. Αν και οι δυο της οδηγοί μπήκαν στη βαθμολογούμενη ζώνη, το αγωνιστικό τριήμερο για τη Mercedes κύλησε εφιαλτικά. Ο George Russell τερμάτισε στην πέμπτη θέση και ενώ έδειχνε ότι και ο Hamilton θα τερμάτιζε σχετικά καλά -σε σχέση με τη 15η θέση από την οποία εκκίνησε, τελικά τερμάτισε στη 10η θέση.

Δίκαιο χαρακτήρισε Charles Leclerc το αποτέλεσμα στο Grand Prix της Τζέντα, με τον πιλότο της Ferrari να τονίζει ότι πραγματικά είχε πλάκα η μάχη με τον Max Verstappen αλλά αισθάνεται απογοητευμένος που δεν πήρε τη νίκη. «Δεν ήταν αρκετό αυτό που κάναμε σήμερα, όμως αλήθεια χάρηκα τον αγώνα. Είναι δύσκολος αγώνας, αλλά δίκαιος και έτσι πρέπει να είναι όλοι. Είχε πλάκα, όμως είμαι απογοητευμένος, ήθελα να νικήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μονεγάσκος.

 

 

Πανευτυχής για την πρωτιά του στο Grand Prix της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία ήταν ο Max Verstappen, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο ίδιος στην καθιερωμένη συνέντευξη μετά τον τερματισμό του! «Μονομαχήσαμε σκληρά για τις πρώτες θέσεις, ήταν σκληρό. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιτέλους ξεκινήσαμε όπως πρέπει αυτή τη σεζόν!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός.

Για την τρίτη θέση, ο Carlos Sainz είχε το προβάδισμα με τον Sergio Perez να ακολουθεί διαφορετική στρατηγική ώστε να κερδίσει αυτός την τρίτη θέση. Στον αντίποδα η ομάδα της Mercedes είχε τοποθετήσει και στους δύο οδηγούς της, την σκληρή γόμα της Pirelli.

Μεγάλος χαμένος ήταν o Sergio Perez καθώς είδε να χάνει δύο θέσεις με τους Charles Leclerc και Max Verstappen να παιρνούν εμπρός. Για τις πίσω θέσεις ο Lewis Hamilton με την Mercedes είχε ήδη ανέβει στην έβδομη θέση χωρίς βέβαια να έχει μπει για την δική του αλλαγή ελαστικών.

 

Η βαθμολογία

  1. Charles Leclerc FERRARI 45
  2. Carlos Sainz FERRARI 33
  3. Max Verstappen RED BULL RACING 25
  4. George Russell MERCEDES 22
  5. Lewis Hamilton MERCEDES 16
  6. Esteban Ocon ALPINE RENAULT 14
  7. Sergio Perez RED BULL RACING 12
  8. Kevin Magnussen HAAS FERRARI 12
  9. Valtteri Bottas ALFA ROMEO FERRARI 8

10 Lando Norris MCLAREN MERCEDES 6

Ο επόμενος αγώνας είναι το gp Αυστραλίας στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη στις 8-10 Απριλίου.