fbpx

Ο θάνατος του Ουντερζό μας θύμισε πόσο πολύ μας λείπουν οι Αστερίξ και Οβελίξ

Ο θάνατος του Ουντερζό μας θύμισε πόσο πολύ μας λείπουν οι Αστερίξ και Οβελίξ

Όσες φορές και να διάβαζες ένα Αστερίξ και Οβελίξ πάντα έβρισκες κάτι που δεν είχες προσέξει στα εικονίδια της κάθε ιστορίας. Ίσως ήταν ένα πουλάκι κρυμμένο στα κλαδιά του δένδρου που κοιτούσε περίεργα, ίσως ένα σκουληκάκι που έτρεχε να ξεφύγει… ότι και να ήταν πάντως η εφευρετικότητα των δημιουργών Αλμπέρ Ουντερζό και του Ρενέ Γκοσινί σε έκανε να νομίζεις ότι κάθε ιστορία τη διάβαζες πρώτη φορά και ας ήταν η δέκατηπέμπτη!!!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τρία εύκολα χόμπι που θα σε κάνουν να περάσεις την ώρα σου στο σπίτι!

 

Ο Αλμπέρ Ουντερζό ο οποίος σχεδίασε τη σειρά των κόμικς «Αστερίξ και Οβελίξ» με τα οποία μεγάλωσαν χιλιάδες παιδιά τις τελευταίες δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 92 ετών ήτανν εκείνος που ζωντάνεψε με τα σκίτσα του τις ιστορίες του Ρενέ Γκοσινί για τον Αστερίξ και τον Οβελίξ.

 

 

«Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του στο Νεϊγί, μετά από καρδιακή προσβολή που δεν συνδέεται με τον κορονοϊό. Ήταν εξαιρετικά κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο γιος στο AFP για τον πατέρα του που έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας ένα έργο που όμοιο του δεν πρόκειται να βγει ποτέ!

 

 

Ο Ουντερζό δημιούργησε τον Αστερίξ το 1959 με τον συγγραφέα Ρενέ Γκοσινί, του οποίου οι περιπέτειες δημοσιεύονταν στο γαλλοβελγικό περιοδικό Pilote. Η σειρά των κόμικ είχε κυκλοφορήσει σε 38 βιβλία, με το πιο πρόσφατο το περασμένο έτος, αν και ο Ουντερζό είχε σταματήσει να σκιτσάρει, ενώ ο Γκοσινί πέθανε το 1977.

 

 

Και οι δύο άντρες θεωρούνται «πατέρες» των σύγχρονων κόμικς, με περισσότερα από 370 εκατομμύρια αντίτυπα από τα βιβλία τους να πωλούνται παγκοσμίως και πολλές ιστορίες να μετατρέπονται σε κινούμενα κινούμενα σχέδια και ταινίες μεγάλου μήκους.