fbpx

Ο θρυλικός αγώνας Μονακό ήταν συναρπαστικός και τον κατέκτησε ο Hamilton

Ο θρυλικός αγώνας Μονακό ήταν συναρπαστικός και τον κατέκτησε ο Hamilton

Ο αγώνας του Μονακό είναι θρυλικός και έχει το δικό του ενδιαφέρον. Μπορεί οι φανατικοί της ταχύτητας και των θεαματικών προσπεράσεων, να μην ικανοποιούνται από τους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου, όμως αυτός ο αγώνας είχε και προσπεράσεις και μπόλικη αγωνία μέχρι το τέλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά που άφησε ο Λάουντα στη F1 και στον αέρα είναι ανεκτίμητα!

 

Ο Lewis Hamilton κατάφερε να πάρει μια αγχωτική νίκη, καθώς για περίπου 40 γύρους προσπαθούσε να κρατήσει πίσω του -με κάθε τρόπο- τον Max Verstappen έχοντας φθαρμένα εμπρός ελαστικά. Ο Βρετανός οδηγός άντεξε στην πίεση του Max Verstappen στο Grand Prix του Μονακό, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και αύξησε τη διαφορά στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

 

Από την άλλη, ο Ολλανδός πήρε την τέταρτη θέση, παρότι τερμάτισε δεύτερος, λόγω της ποινής των πέντε δευτερολέπτων που έλαβε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι, στο podium των νικητών ανέβηκαν οι Vettel και Bottas, με τον Γερμανό πιλότο της Ferrari να «σπάει» για πρώτη εφέτος το 1-2 της Mercedes.

 

 

Για ακόμα μια φορά όμως η τακτική της Ferrari «χαντάκωσε» και πάλι τα μονοθέσια της, τοσο που τα 5΄΄ ποινή στον Verstappen έγιναν το καλύτερο δώρο ώστε να μην καταποντιστεί εντελώς η θρυλική ομάδα. Έτσι ο Vettel ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς.

 

 

Από την άλλη ο Leclerc εγκατέλειψε νωρίς το GP, εμφανώς απογοητευμένος και πιεσμένος από τη στρατηγική της ομάδας που τον οδήγησε εκτός δεκάδας στη «σχάρα» της εκκίνησης.

 

 

Ο Sebastian Vettel, ο οποίος έλεγχε τον ρυθμό του σε όλο τον αγώνα, προσπαθώντας απλά να είναι σε μια σχετικά κοντινή απόσταση από τους πρωτοπόρους. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο έτερος οδηγός της Mercedes, ο οποίος ήταν το θύμα της μη ασφαλούς απελευθέρωσης κατά το pit stop και της επαφής με τον Verstappen. Έτσι, το Grand Prix του Μονακό είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς που η γερμανική ομάδα δεν τερμάτισε στις δύο πρώτες θέσεις.

Πέμπτος ήταν ο Gasly και έκτος ο Sainz, με την Toro Rosso να κάνει την καλύτερη εμφάνισή της, βλέποντας τους δύο οδηγούς της στην πρώτη δεκάδα.