fbpx

Ο μικρός Μονεγάσκος Charles Leclerc που …ξελάσπωσε τη Ferrari

Ο μικρός Μονεγάσκος Charles Leclerc που …ξελάσπωσε τη Ferrari

Λένε ότι από «μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια» αλλά μάλλον για τη Ferrari ισχύει μόνο το μισό της παροιμίας αφού ο μικρός Μονεγάσκος Charles Leclerc  την …ξελάσπωσε χαρίζοντας την πρώτη νίκη στον εαυτό του και στη Ferrari γι αυτό το πρωτάθλημα!

Μια νίκη που ήρθε αργά, αφού όπως φαίνεται το πρωτάθλημα «κλείδωσε» στον Luis Hamilton, κάτι που βέβαια δεν μειώνει την απόλυτη και καλά μελετημένη νίκη του Charles Leclerc.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θρήνος για τον 22χρονο Anthoine Hubert

Ο Μονογέσκος πιλότος της Ferrari είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα του Spa του Βελγίου και έγινε ο 108ος που νικά σε αγώνα της F1.

 

 

«Eίναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Από τη μια είναι μια στιγμή που περίμενα σε όλη μου τη ζωή και από την άλλη δεν μπορώ να χαρώ γιατί ο Anthoine Hubert ήταν ένας φίλος, ένας άνθρωπος που είχαμε αγωνιστεί μαζί και είχαμε περάσει στιγμές μαζί. Έτσι την πρώτη μου νίκη την αφιερώνω σε αυτόν» είπε ο μεγάλος νικητής του αγώνα Charles Leclerc αναφερόμενος στον χαμό του 22χρονου οδηγού της F2 μια μέρα πριν στην ίδια πίστα.

Μάλιστα ο Charles Leclerc όταν βγήκε από το μονοθέσιο, απλά χαιρέτησε τους φιλάθλους και στη συνέχεια κάλεσε τον οπερατέρ δείχνοντας του το αυτοκόλλητο που ήταν κολλημένο στο μονοθέσιο του, στη μνήμη του φίλου του Anthoine Hubert.

Στον αγώνα αυτόν καθαυτόν η Ferrari πέτυχε μια νίκη που την ήθελε όσο τίποτε άλλο, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι είχε τις δύο πρώτες θέσεις στη σειρά εκκίνησης. Έτσι ενώ ο Leclerc πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, ο Vettel δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Την ίδια στιγμή η Mercedes πέτυχε το καλύτερο δυνατό γι΄αυτήν αποτέλεσμα με τους Hamilton και Bottas να συμπληρώνουν το βάθρο. Μάλιστα, αν ο αγώνας είχε μερικούς γύρους ακόμη, ο Βρετανός θα είχε περάσει τον Μονεγάσκο, καθώς η Mercedes με τη μέση γόμα μετά το μισό του αγώνα μεταμορφώθηκε και έγινε εξαιρετικά ανταγωνιστική, την ώρα που η Ferrari έχανε συνεχώς χρόνο.

 

 

Στους άτυχους της ημέρας ο Verstappen που στην εκκίνηση είχε μια επαφή με τον Kimi Raikkonen με αποτέλεσμα να πληγωθεί η ανάρτηση της Red Bull και να καταρρεύσει λίγο μετά την Eau Rouge με τον Ολλανδό να μην ολοκληρώνει ούτε ένα γύρο.

Το περιστατικό αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, αλλά στο μεταξύ ο Vettel που στην εκκίνηση είχε χάσει μια θέση από τον Hamilton την ξαναπήρε πίσω. Έτσι όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε από την πίστα οι τέσσερις πρώτοι ήταν με τη σειρά με την οποία ξεκίνησαν, ενώ στο μεταξύ είχε εγκαταλείψει και ο Sainz.

 

 

H Mercedes προσπαθούσε να πιέσει, αλλά η Ferrari ήταν σαφώς πιο δυνατή με το γερμανικό μονοθέσιο να κερδίζει λίγο (αλλά όχι αρκετά) μόνον στο δεύτερο κομμάτι της πίστας. Όλα άλλαξαν όταν ο Vettel μπήκε πρώτος στα πιτ για να βάλει τη μέση γόμα στον 15ο γύρο. Ο Hamilton άρχισε να πιέζει για να κάνει και αυτός το δικό του πιτ-στοπ με τον Vettel να κινείται πιο γρήγορα από όλους. Στον 21o γύρο ο Leclerc έβαλε τη μέση γόμα και ακολούθησε ο Hamilton και ο Bottas. Ο Leclerc ήταν πιο γρήγορος μετά την αλλαγή ελαστικών από τον Vettel με τη Ferrari να δίνει εντολή στον Γερμανό να δώσει τη θέση του στον Μονεγάσκο, όπως και έγινες, ενώ ο Hamilton πίεζε και τελικά πέρασε τον Vettel  που παραπονιόταν για μεγάλη φθορά στα ελαστικά του.

Στο σημείο εκείνο η διαφορά του Hamilton από τον Leclerc ήταν στα 6,6” και έμεναν 12 γύροι για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τη Mercedes να μειώνει συνεχώς τη διαφορά αλλά τελικά να μην καταφέρνει να περάσει μπροστά. Στο μεταξύ ο Vettel ξαναμπήκε στα πιτ για να βάλει μαλακή γόμα και έτσι έχασε και την τρίτη θέση από τον Bottas.

Ατυχος της ημέρας ο Norris που εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο ενώ είχε κάνει έναν πολύ καλό αγώνα και ήταν 5ος, θέση που πήρε ο Albon, που και αυτός έκανε έναν πολύ ωραίο αγώνα έχοντας ξεκινήσει από την 17η θέση.

 

 

Επόμενος αγώνας 8/9 Monza