fbpx

Ο ξυλοδαρμός, η «μαγκιά» και η «δαιμονοποίηση» της μοτοσικλέτας

Ο ξυλοδαρμός, η «μαγκιά» και η «δαιμονοποίηση» της μοτοσικλέτας

Δύο περιστατικά με πρωταγωνιστές μοτοσικλετιστές σημειώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Στο πιο πρόσφατο μοτοσικλετιστής πέφτει θύμα των φρουρών ασφαλείας επιχειρηματία και στο άλλο  που συνέβη λίγες μέρες πριν το Πάσχα, ομάδα μοτοσικλετιστών έσπασε το μπλόκο της αστυνομίας με χαρακτηριστική «μαγκιά»!

Δύο περιστατικά, με το ένα να ενισχύει τη «δαιμονοποίηση» της μοτοσικλέτας ενώ στο άλλο ο μοτοσικλετιστής να υφίσταται αδίκως τις συνέπειες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι βγήκε η γνωστή και παλιά έκφραση: «αλήτες μηχανόβιοι»

 

Η μοτοσικλέτα δυστυχώς από πάντα ήταν «δαιμονοποιημένο» όχημα αν και στη πραγματικότητα είναι πάντα το πιο ευάλωτο, αφού συνήθως οι μοτοσικλετιστές είναι εκείνοι που βρίσκονται στο έλεος των ασυνείδητων οδηγών αυτοκινήτων και όχι μόνο με πολύ ακριβό τίμημα!

 

 

Η μοτοσικλέτα από τη φύση της είναι ένα όχημα για ανθρώπους που έχουν έντονη την αίσθηση της ελευθερίας, κάτι που κάποιες φορές εκφράζεται υπερβολικά μέσω της παρανομίας, όπως συνέβη στη περίπτωση της ομάδας μοτοσικλετών που έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας της Μεγάλη Παρασκευή!

Τέτοιες εικόνες που κάνουν τους αδαείς να «διαμονοποιούν» όλες τις μοτοσικλέτες και φυσικά τους μοτοσικλετιστές!

Από την άλλη είναι η περίπτωση του απαράδεκτου ξυλοδαρμού μοτοσικλετιστή από φρουρούς ασφαλείας του  επιχειρηματία! Τραγική ειρωνεία στο συγκεκριμένο συμβάν να είναι και οι ίδιοι μοτοσικλετιστές!

 

 

Η αγανάκτηση των μοτοσικλετιστών είναι που δικαιολογεί και την λανθασμένη πρώτη εντύπωση ότι αυτοί ήταν αστυνομικοί της ασφάλειας στελέχους της κυβέρνησης, κάτι που φυσικά δεν ισχύει! Όμως όποιος «καεί» φυσάει και το γιαούρτι, αφού οι μοτοσικλετιστές πολλές φορές αντιμετωπίζονται με προκατάληψη από τα όργανα της τάξης και  αυτό δεν είναι καινούργιο φαινόμενο!

Από την άλλη όμως, κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου, πώς να μην υπάρχει προκατάληψη όταν περιστατικά απειθαρχίας μοτοσικλετιστών σαν αυτό της Μεγάλης Παρασκευής συνέβαιναν πάντα χαρακτηρίζοντας άδικα μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα;

Σε καμία περίπτωση όμως οι φρουροί ασφαλείας του επιχειρηματία δεν δικαιολογούνται για τον ξυλοδαρμό, ούτε φυσικά για τη παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη. Όπως επίσης δεν δικαιολογούνται οι μοτοσικλετιστές που με χαρακτηριστική μαγκιά και κρυμμένες πινακίδες, έσπασαν επιδεικτικά το αστυνομικό μπλόκο!

Όπως και να έχει η «δαιμονοποίηση» της μοτοσικλέτας είναι πολύ παλιό φαινόμενο και δυστυχώς θα συνεχίσει να υπάρχει και οι μοτοσικλέτιστές θα είναι καλό να έχουν το νου τους!