fbpx

Ο Στέφανος που ξέφυγε από την ελληνική αθλητική μιζέρια και μεγαλουργεί!

Ο Στέφανος που ξέφυγε από την ελληνική αθλητική μιζέρια και μεγαλουργεί!

Ένας Έλληνας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει πως μπορεί κάποιος να ξεφύγει από την ελληνική αθλητική μιζέρια. Στον απόηχο του νταμπλούχου ΠΑΟΚ σε ένα λαοφιλές άθλημα που όμως παραπαίει στη χώρα μας, ο Στέφανος μεγαλούργησε στη Βαρκελώνη σε ένα άλλο άθλημα, στο τένις –που μέχρι πρότινος γνώριζαν ελάχιστοι- μας έκανε εθνικά υπερήφανους και γέμισε τις τσέπες του με περισσότερα από 600.000 ευρώ!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κατέπληξε το Γουίμπλεντον

 

Η ονειρική πορεία του Στέφανου Τστισιπά στη Μαδρίτη ολοκληρώθηκε στον τελικό του πολύ σημαντικού τουρνουά της Βαρκελώνης. Εκεί ο Έλληνας τενίστας παρά το γεγονός ότι πάλεψε ηττήθηκε με 6-3, 6-4 από τον σπουδαίο Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κατέκτησε τον 33ο τίτλο σε Μάστερ και στο τέλος δεν δίστασε να πει στα ελληνικά, απευθυνόμενος στον Στέφανο: «Ευχαριστώ φίλε»

 

 

Ο Σέρβος κατάφερε να κάνει γρήγορα break στον Τσιτσιπά (μόλις στο δεύτερο game) και να προηγηθεί με 3-0. Στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον “Νόλε” στο δικό του και έτσι ο Τζόκοβιτς έκανε εύκολα το 1-0 με 6-3.

 

 

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του μέχρι και το ένατο game όταν ο Τζόκοβιτς κατάφερε να του κάνει το break και στη συνέχεια να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4 και φυσικά τη νίκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσιτσιπάς …γυμνός στα …χνάρια του Ναδάλ: Δηλώνει ότι του αρέσει περισσότερο!

 

Φυσικά, αυτή η ήττα δεν αναιρεί σε τίποτα από την τεράστια πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά που είναι πλέον στο Νο 7 της Παγκόσμιας κατάταξη, την ψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ ο ίδιος και ουδέποτε Έλληνας αθλητής.

 

 

Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ ταπείνωνε την ΑΕΚ στο άδειο ολυμπιακό στάδιο ο Τσιτσιπάς νικούσε τον θρύλο Ραφέλ Ναδάλ μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο και περνούσε στον τελικό!

 

 

Όμως στο τελικό η κλάση του σπουδαίου Τζόκοβιτς, σε συνδυασμό με την κούραση από την μυθική νίκη επί του Ναδάλ, δεν έδωσαν την δυνατότητα στον Στέφανο Τσιτσιπά να πατήσει στην κορυφή του Madrid Open, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Σέρβο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης!

 

 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε με 6-3, 6-4 τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Madrid Open και επέστρεψε στην κορυφή μετά από 3 χρόνια απουσίας.

 

 

Ο Σέρβος ήταν καλύτερος σ’ όλο τον αγώνα, ο Έλληνας πάλεψε ειδικά το 2ο σετ αλλά δεν μπορούσε ν’ αντισταθεί στις εμπνεύσεις του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Τα πόδια μου δεν συνεργάζονταν με το μυαλό μου», είπε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε: «Ένιωθα την κούραση και τον πόνο, όχι μόνο στα πόδια, αλλά σε όλο μου το σώμα.

 

 

Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου τις δύο τελευταίες μέρες, αλλά την ίδια στιγμή νιώθω άδειος. Όχι απογοητευμένος. Ίσως λίγο, αλλά όχι όσο άλλες φορές. Είμαι τόσο κουρασμένος που το μυαλό μου δεν δουλεύει. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα τώρα. Ο Τζόκοβιτς έπαιξε έξυπνα. Προσπάθησε να με τρέξει σε όλο το γήπεδο. Hξερε ότι έπαιξα δύσκολο ματς χθες και το εκμεταλλεύτηκε. Με έκανε να τρέξω και να υποφέρω, κι εγώ δεν είχα λύσεις» είπε ο Έλληνας πρωταθλητής!

 

 

Όσο για το μεγάλο «όπλο» του Τζόκοβιτς στον σημερινό τελικό; «Έχει το καλύτερο backhand που έχω δει σε άνθρωπο. Το ελέγχει τόσο καλά. Μπορεί να παίξει στη διαγώνιο, στην ευθεία, το ίδιο καλά. Και είναι δύσκολο να το χειριστείς».

Πλέον ο Τσιτσιπάς έχει τους ίδιους τίτλους σε Masters με τον Ναδάλ που ήταν και είναι στην κορυφή!