fbpx

Ο Aleix απειλεί πλέον ανοικτά τον Fabio μετά το παιδαριώδες λάθος του

Ο Aleix απειλεί πλέον ανοικτά τον Fabio μετά το παιδαριώδες λάθος του

Λίγο πριν τη καλοκαιρινή διακοπή ο Aleix Espargaro έφτασε μια ανάσα από την πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Μόλις 21 βαθμοί τον χωρίζουν από τον  Fabio Quartararo.

Μία εξέλιξη που δεν αρέσει στη Yamaha και σίγουρα στον Fabio που μετά το παιδαριώδες λάθος του, πιέζεται βαθμολογικά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η απειλή για τον Quartararo λέγεται Zarco ή Espargarò;

 

Από την άλλη ο Aleix Espargaro δείχνει ότι με τη σταθερότητα που τον διακρίνει απειλεί πλέον τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Όλα άρχισαν όταν ο Quartararo πάλευε για τη δεύτερη θέση με τον Aleix Espargaro της Aprilia, όταν έχασε το μπροστινό μέρος της Yamaha του ενώ προσπερνούσε τον Ισπανό στην πέμπτη στροφή του πέμπτου γύρου.

 

 

Ο αναβάτης της Yamaha ανέβηκε και πάλι σε μια κατεστραμμένη μοτοσυκλέτα στην τελευταία θέση, ενώ ο Espargaro έχασε 8,1 δευτερόλεπτα καθώς πέρασε μέσα από το χαλίκι προτού τελικά καταφέρει να ανέβει μέχρι την τέταρτη θέση στον τελευταίο γύρο με ένα προσπέρασμα στην τελευταία στροφή στους Brad Binder και Jack Miller.

Ο Quatrararo μπήκε στα pits στον ένατο γύρο πριν επιστρέψει στην πίστα, αλλά θα έπεφτε ξανά όταν βγήκε από την πέμπτη στροφή τρεις γύρους αργότερα. «Έκανα ένα λάθος πρωτάρη, ήθελα να πιέσω πάρα πολύ από την αρχή», είπε ο Quartararo. «Με αυτά τα λάθη μαθαίνεις για το μέλλον, αλλά ήταν ένα πραγματικά ηλίθιο λάθος».

Φυσικά ακόμα και οι πιο μεγάλοι πρωταθλητές δεν αποφεύγουν  τα παιδαριώδη λάθη και ο χρόνος θα δείξει αν πράγματι ο Γάλλος της Yamaha θα το ξεπεράσει και θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Από την άλλη ο Espargaro θεωρεί ότι έχασε μια νίκη αφού πέρασε τον Quartararo στην αρχή του αγώνα, όταν ο αναβάτης της Yamaha άνοιξε την γραμμή του στη στροφή 2, με τον πρώτο να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.

Όταν ο Quartararo έχασε το μπροστινό, έπεσε και παρέσυρε τον Espargaro στο χαλίκι. Ο αναβάτης της Aprilia έπεσε στη 15η θέση πριν καταφέρει να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση και στους πολύτιμους βαθμούς της.

 

 

Από την άλλη ο Quartararo, ο οποίος έπεσε ξανά στον 12ο γύρο και ζήτησε συγγνώμη από τον Espargaro αμέσως μετά τον αγώνα.

Ο Espargaro παραδέχεται ότι θα προτιμούσε να είχε τερματίσει 1-2 με τον αναβάτη της Yamaha καθώς πιστεύει ότι είχε ρυθμό να διεκδικήσει μια δεύτερη νίκη στην καριέρα του.

Η τελευταία εξέλιξη δείχνει ότι ο Espargaro διεκδικεί πλέον στα ίσα το πρωτάθλημα και αν δεν προσέξει ό Quartararo θα το χάσει, αφού ο αναβάτης της Aprilia δείχνει ότι βρίσκεται σε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Βέβαια μεσολαβεί η καλοκαιρινή διακοπή που δίνει σε όλους τους αναβάτες την ευκαιρία της ανασύνταξης των δυνάμεων τους.

Το πρωτάθλημα να συνεχίζεται στις 7 Αυγούστου με τον αγώνα του Silverstone και φαίνεται ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Δες εδώ την βαθμολογία του πρωταθλήματος