fbpx

Ο Bagnaia χάρισε το πρωτάθλημα στη Ducati σε έναν …χλιαρό αγώνα!

Ο Bagnaia χάρισε το πρωτάθλημα στη Ducati σε έναν …χλιαρό αγώνα!

Ο αγώνας στο Portimao ήταν όμορφος χωρίς πολλές συγκινήσεις αφού ο πρωταθλητής έχει αναδειχθεί και μάλιστα η αδιαφορία του για τον αγώνα ήταν τέτοια που έπεσε λίγους γύρους πριν το τέλος.

Για τον Francesco Bagnaia τα πράματα ήταν εύκολα και ο Ιταλός πήρε μια άνετη νίκη στο στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, χαρίζοντας το πρωτάθλημα των κατασκευαστών στην Ducati ενώ ο ίδιος «κλείδωσε» τη θέση του στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μαζί με τον Joan Mir στην τρίτη θέση του παγκοσμίου βάθρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Fabio είναι πρωταθλητής – Επιστροφή για τη Yamaha μετά το 2015!

 

Ο πρωταθλητής του 2021 Fabio Quartararo έδειξε τόσο βαριεστημένος που φαίνεται ότι δεν βλέπει την ώρα να πάει διακοπές! Αποκορύφωμα της βαρεμάρας του, που ήταν καταφανέστατη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν η πτώση του λίγους γύρους πριν το τέλος.

Ο αγώνας του Portimao τελείωσε με «κόκκινη σημαία» στον  προτελευταίο γύρο όταν έπεσε ο Miguel Oliveira μετά από σύγκρουση που είχε με τον Iker Lecuona που τον παρέσυρε πέφτοντας από την εσωτερική. Προς στιγμή όλοι ανησύχησαν για τον Πορτογάλο, όμως λίγο αργότερα φάνηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του. Ο αγώνας όμως διακόπηκε αφού σύμφωνα με τον κανονισμό αφού είχαν ολοκληρωθεί τα 3/4 του αγώνα και δεν υπάρχει επανεκκίνηση.

 

 

Στην εκκίνηση ο Bagnaia δεν πήγε καλά και επέτρεψε στον Miller να περάσει μπροστά στην πρώτη στροφή, με τον Αυστραλό αναβάτη να βγαίνει εκτός γραμμής στην έξοδο και τον Bagnaia να περνάει και πάλι μπροστά. Ο Danilo Petrucci είχε την δεύτερη συνεχόμενη πτώση του σε αγώνα στην τέταρτη στροφή του πρώτου γύρου και εγκατέλειψε. Μπροστά ο Joan Mir κατάφερε να περάσει τον Miller για την δεύτερη θέση. Πίσω τους ακολουθούσαν οι Alex Marquez, Jorge Martin και Pol Espargaro.

Στον 6ο γύρο ο Bagnaia βρισκόταν ήδη 0,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Mir, ο οποίος με την σειρά του είχε ανοίξει την διαφορά με τον Miller σχεδόν στο 1 δευτερόλεπτο. Πιο πίσω, ο Fabio Quartararo και ο Johann Zarco είχαν καταφέρει να περάσουν τον Pol Epsrgaro και πλησίαζαν τον Martin. O Aleix Espargaro είχε πτώση στην πρώτη στροφή του 8 γύρου και εγκατέλειψε τον αγώνα.

 

 

Πέντε γύρους μετά, ο Bagnaia είχε ξεφύγει από τον Mir με την διαφορά να είναι πλέον 1 δευτερόλεπτο, ενώ ο Alex Marquez κατάφερε να περάσει τον Miller για την τρίτη θέση στην πρώτη στροφή του 12ου γύρου. Σε εκείνο το σημείο, οι περισσότεροι αναβάτες προσπαθούσαν να διατηρήσουν τα ελαστικά τους σε καλή κατάσταση για το τέλος του αγώνα, χωρίς να δοκιμάζουν να προσπεράσουν  τους αντιπάλους τους.

Μετά τον 15ο γύρο ο Bagnaia ήταν πλέον μπροστά για 2,5 δευτερόλεπτα δείχοντας έναν εκπληκτικό ρυθμό, ενώ ο Miller πέρασε μπροστά από τον Alex Marquez παίρνοντας πάλι την τρίτη θέση στην πρώτη στροφή του 19ου γύρου, με τον Ισπανό αναβάτη όμως να καταφέρνει στην έξοδο της στροφής να διατηρήσει την τελευταία θέση του βάθρου.

Πιο πίσω ο Zarco, αφού πέρασε  μερικούς γύρους μαχόμενος με τον Quartararo, κατάφερε να περάσει τον Martin για την πέμπτη θέση, με τον Γάλλο αναβάτη να ακολουθεί σύντομα. Τότε, ο Fabio Quartararo στην 5η στροφή πίεσε παραπάνω το μπροστινό, ήταν ελαφρώς εκτός γραμμής και τελικά έπεσε από την 6η θέση και εγκατέλειψε. Ήταν η πρώτη φορά μέσα στο 2021 που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν τερμάτισε σε αγώνα. Μπροστά ο Miller πέρασε και πάλι τον Alex Marquez για την τρίτη θέση, ενώ ο Pol Epsargaro πέρασε τον Martin για την 6η θέση.

Οι δύο πρώτες θέσεις του βάθρου είχαν κλειδώσει στον προτελευταίο γύρο και ετοιμαζόμασταν για μια σίγουρα εκπληκτική μάχη μεταξύ Jack Miller και Alex Marquez για την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο. Όμως στην 13η στροφή ο Iker Lecuona μπήκε από την εσωτερική του Miguel Oliveira και, στην προσπάθειά του να τον προσπεράσει, έχασε το μπροστινό και έπεσε, συμπαρασύροντας τον Πορτογάλο αναβάτη. Η πτώση αυτή επέφερε την διακοπή του αγώνα (με τους αναβάτε ευτυχώς να έχουν και οι δύο τις αισθήσεις τους) και σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν έγινε επανεκκίνηση.

Έτσι, η νίκη πήγε στον Francesco Bagnaia, ο οποίος εκείνη στην στιγμή βρισκόταν σχεδόν 2,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, Joan Mir. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jack Miller, αφήνοντας τον Alex Marquez τέταρτο, μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα για τον νεαρό Ισπανό.

Ο Johann Zarco ήταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά πέμπτος, μπροστά από τον Pol Espargaro. O Jorge Martin πήρε την έβδομη θέση, στην πίστα όπου είχε την φρικτή εκείνη πτώση τον Απρίλιο, Ο Alex Rins κατάφερε σταδιακά να φτάσει στην όγδοη θέση, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Enea Bastianini. Την δεκάδα έκλεισε ο Brad Binder, ως η μόνη ΚΤΜ που κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα.

Ο Valentino Rossi τερμάτισε 13ος, ενώ ο Franco Morbidelli ξεκίνησε καλά τον αγώνα, βρισκόταν μέσα στην δεκάδα, αλλά η ελλειπής φυσική του κατάσταση, απόρροια του τραυματισμού του, τον άφησαν πίσω σιγά σιγά και τελικά τερμάτισε 17ος, πίσω από τον Maverick Viñales.

 

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στη Βαλενθια στις 14 Νοεμβρίου