fbpx

Ο Binder της KTM άρπαξε την ευκαιρία της …οικονομίας κινητήρων της Yamaha

Ο Binder της KTM άρπαξε την ευκαιρία της …οικονομίας κινητήρων της Yamaha

Με την Yamaha να κάνει …οικονομία κινητήρων και την Honda με την απουσία του Marquez να είναι ανύπαρκτη ήρθε η ώρα των «μικρών» να λάμψουν!

Η KTM έχει καλή και δυνατή μοτοσικλέτα, όμως ως τώρα δεν είχε φτάσει στο βάθρο και χθες στον αγώνα του Moto GP στη Brno, το κατάφερε κατακτώντας την πρώτη θέση. Ο Νοτιοαφρικανός Brad Binder σήκωσε περιχαρής το κύπελλο στο Brno αφού νωρίτερα είχε εντυπωσιάζει πάνω στην ΚΤΜ του παίρνοντας μια μοναδική νίκη στην Τσεχία!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι βλάβες της μοτοσικλέτας που μπορούν να σου χαλάσουν τις διακοπές

 

Η Yamaha έχοντας μια άνετη διαφορά στο πρωτάθλημα φαίνεται ότι λειτούργησε συντηρητικά, εκμεταλλευόμενη και την απουσία του Marquez έκανε …οικονομία κινητήρων, προφανώς μειώνοντας τις στροφές για να ολοκληρώσει επιτυχημένα την μικρή αυτή χρονιά του Moto GP.

 

 

Ο Binder ανέβαζε σταδιακά το ρυθμό του και αφότου άρχισε να καλύπτει τη διαφορά του από τον Morbidelli, που είχε πάρει την πρωτοπορία . Η KTM με λίγο μεγαλύτερη τελική από την Μ1 κάλυπτε συνεχώς τη διαφορά που είχε ξεπεράσει και το ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα με αποτέλεσμα να περάσει στη πρώτη θέση.

 

 

Ο Binder ήταν εκπληκτικός και κατορθώνοντας να πάρει την πρώτη του, την πρώτη της KTM και την πρώτη N. Αφρικανού στη μεγάλη κατηγορία!

 

 

Πίσω από τον Binder τερμάτισε, χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα, ο Franco Morbidelli που και γι’ αυτόν είναι το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία. Ο Johann Zarco δεν έκανε καλή εκκίνηση ενώ λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα έκανε λάθος και έριξε τον Pol Espargaro που θα μπορούσε σήμερα να κυνηγήσει ένα βάθρο ή και τη νίκη. Με την επιθετική του αυτή κίνηση, ο Zarco δέχτηκε ποινή Long Lap Penalty και την εξέτισε ενώ ήταν στην τρίτη θέση.

Το εκπληκτικό ήταν ότι παρέμεινε τρίτος, χωρίς να επιτρέψει στον Fabio Quartararo που ακολουθούσε να τον απειλήσει και κατέκτησε το πρώτο του βάθρο με την Ducati και το πρώτο της Avintia!

 

 

Επόμενος αγώνας 16 Αυγούστου στην Αυστρία