fbpx

Ο Fabio είναι πρωταθλητής – Επιστροφή για τη Yamaha μετά το 2015!

Ο Fabio είναι πρωταθλητής – Επιστροφή για τη Yamaha μετά το 2015!

O Fabio Quartararo είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, δυο αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Με την πρωτιά του Γάλλου η Yamaha πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2015 την τελευταία δηλαδή χρονιά που είχε κερδίσει ο Lorenzo και έτσι έσπασε η επί έξι χρόνια κυριαρχία του Marquez και της Honda!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: O Marc «αυτοκράτορας» της COTA – O Fabio «κλειδώνει» το πρωτάθλημα

 

Ο αγώνας του Misano παρά τις προβλέψεις έστεψε τον παγκόσμιο πρωταθλητή με τον Fabio Quartararo να γίνεται ο πρώτος Γάλλος αναβάτης που κατακτά τίτλο στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

 

 

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος διευκόλυνε η πτώση του Pecco Bagnaia της Ducati που πιεζόμενος από τον Marc Marquez έκανε το λάθος στον 24 γύρο λίγο πριν το τέλος του αγώνα και ενώ ο Fabio Quartararo ήδη πλησίαζε την πρώτη τριάδα.

 

 

Η πτώση του Bagnaia άφησε τον Marc Marque πρώτο με ένα προβάδισμα πάνω από 8 δευτερόλεπτα σε σχέση με τον δεύτερο, Pol Espargaro. Οι δύο αναβάτες της Repsol Honda αρκούσε να φτάσουν στον τερματισμό για να κάνουν το πρώτο 1-2 της Repsol Honda από το 2017, κάτι το οποίο κατάφεραν. Ο Marc Marquez πήρε την τρίτη του νίκη φέτος, με τον Pol Espargaro να τερματίζει δεύτερος.

Η πτώση του Miguel Oliveira λίγο πριν το τέλος, άνοιξε την τρίτη θέση του βάθρου στον Fabio Quartararo. Αν και ο Fabio θα ήθελε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με μια θέση στο βάθρο ο Bastianini είχε άλλη γνώμη και ανεβάζοντας ρυθμό κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση του βάθρου τον τελευταίο γύρο.

 

 

Ο Fabio Quartararo εκκίνησε από τη 15η θέση καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στη πρώτη δεκάδα. Μάλιστα έκανε πολύ κακή εκκίνηση χάνοντας δύο θέση αμέσως μετά την εκκίνηση. Όμως στη διάρκεια του αγώνα ο Γάλλος ανέκαμψε και έφτασε κοντά στη πρώτη τριάδα.

 

Ο Quartararo ήταν πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του με πολύ μετρημένες επιθέσεις χωρίς να πιέζει γνωρίζοντας ότι προηγείται του Pecco Bagnaia στη βαθμολογία μια τακτική που τελικά του έφερε το πρώτο του πρωτάθλημα έναν αγώνα νωρίτερα!