fbpx

Ο Marc με το «τριπλό» και το πρωτάθλημα που τελείωσε!

Ο Marc με το «τριπλό» και το πρωτάθλημα που τελείωσε!

Το πρωτάθλημα του 2019 έλαβε τέλος με τον συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια νικητή, που λέγεται Marc Marquez. Έναν Marc που δεν χαλάρωσε ούτε στιγμή αφού ήθελε να χαρίσει στην Repsol Honda το πρωτάθλημα των ομάδων και το κατάφερε. Όμως για πρώτη φορά ο  Marc Marquez πήρε μόνος του το «τριπλό»: Για τον εαυτό του, την ομάδα του και φυσικά για τον κατασκευαστή, την Honda!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλος εποχής για τον Jorge Lorenzo – Ανακοίνωσε το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας!

 

Από την άλλη η Yamaha βυθισμένη στα προβλήματα της, βλέπει στο πρόσωπο του Fabio Quartararo τον επόμενο Rossi, αν και ο Vinalles είναι αυτός που φέτος κατάφερε να την «ξελασπώσει» και να την ανεβάσει στο βάθρο των νικητών του Motogp στη τρίτη θέση! Όσο για τον Fabio είναι χαρούμενος με την πρώτη του πέμπτη παγκόσμια θέση!

 

 

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Yamaha την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα παίξει ο ίδιος ο Valentino Rossi που ίσως είναι καιρός να σκεφτεί την αποχώρηση του. Φέτος πάντως τερμάτισε στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα όχι πολύ εύκολα!

 

 

Ο δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής Andrea Dovizioso δείχνει πολύ μικρός για την εξελιγμένη Ducati με την μεγάλη τελική. Ο Ιταλός φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Marquez και φέτος απέδειξε ότι οι μοτοσικλέτες δεν κάνουν τον αναβάτη!

 

 

Η Suzuki έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο με τον Alex Rins να την φέρνει στη τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

 

 

Σε γενικές γραμμές το πρωτάθλημα που πέρασε ήταν «χλιαρό» χωρίς ιδιαίτερες στιγμές κάτι που εκμεταλλεύτηκε έξυπνα ο Marquez και ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα της μηχανής του, το κατέκτησε!

 

 

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς την παράσταση έκλεψε ο Jorge Lorenzo στην τελευταία του εμφάνιση! Ο ίδιος την Πέμπτη είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του από το MotoGP αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον μεγάλο τραυματισμό του που παρά λίγο να τον αφήσει ανάπηρο. Μια απόφαση θαρραλέα και τίμια απέναντι στην ομάδα του.

 

 

Κατά τα άλλα ο τελευταίος αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις! Μόνο στο ξεκίνημα υπήρξε λίγο ενδιαφέρον, όταν ο Marquez δεν έκανε καλή εκκίνηση και έπεσε στην έκτη θέση και ο Quartararo με τον Miller έφευγαν μπροστά. Σύντομα όμως ο παγκόσμιος πρωταθλητής επανήλθε δυνατός και μέσα σε επτα γύρους βρέθηκε πίσω από τον Fabio τον οποίο και πέρασε.

 

 

Ο Marc πήρε την δωδέκατη νίκη του για φέτος. Πίσω του ο Quartararo ήταν ο καλύτερος απ’ όλους τους άλλους και τερμάτισε για έβδομη φορά στο βάθρο των νικητών φέτος παίρνοντας και τον τίτλο των Rookie!

Τον καλό του ρυθμό επιβεβαίωσε ο Jack Miller, ο οποίος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και κράτησε και αυτός εύκολα την τρίτη θέση, για το πέμπτο φετινό βάθρο. Ο Andrea Dovizioso είχε καλύτερη εικόνα από αυτή που θα ήλπιζε και πήρε την τέταρτη θέση.

Η Suzuki και ο Alex Rins βρέθηκαν πολύ κοντά πίσω του, αλλά στο τέλος συμβιβάστηκαν με την πέμπτη θέση, μπροστά από τον απογοητευτικό Vinales.