fbpx

Πέρασες καλά και έκανες «κεφάλι»; Έτσι θα γλιτώσεις τον πονοκέφαλο!

Πέρασες καλά και έκανες «κεφάλι»; Έτσι θα γλιτώσεις τον πονοκέφαλο!

Ξύπνησες με τρελό πονοκέφαλο; Πέρασες καλά το βράδυ με καλή παρέα και μπόλικα ποτά;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόση σχέση έχει ο ύπνος του σαββατοκύριακου με το σώμα σου!

 

Αυτές είναι συμβουλές άμεσης δράσης  που θα μειώσουν τον πρωινό πονοκέφαλο από τα ποτά και τα σφηνάκια που ήπιες εχθές.

 

Ενυδατώσου

Πιες πολύ νερό πριν πέσεις για ύπνο. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προλάβεις τα συμπτώματα της αφυδάτωσης που θα βιώσεις την επόμενη μέρα. Το νερό θα σε βοηθήσει, επίσης, να αποβάλλεις το αλκοόλ από τον οργανισμό σου. Ακόμα κι αν είσαι πολύ κουρασμένος και ένα φλιτζάνι του καφέ φαίνεται σαν ο καλύτερος τρόπος για να σε ξυπνήσει, προσπάθησε να μείνεις μακριά από αυτόν.

 

Ξεκίνα με ένα καλό πρωινό!

Το αλκοόλ ρίχνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ερεθίζει το στομάχι, προκαλεί διαστολή στα αγγεία και όλα αυτά μαζί προκαλούν πονοκέφαλο, ζαλάδα, ναυτία, εμετό, κόπωση, αδυναμία και αλλαγή στη διάθεση. Γι’ αυτό φάε ένα τοστ με γαλοπούλα και πιες ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι που έχει βιταμίνη C.

 

Πρόσθεσε κάλιο στη διατροφή σου

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, δεν χάνουμε μόνο νερό, αλλά και ηλεκτρολύτες. Φάε για πρωινό τροφές πλούσιες σε κάλιο όπως μπανάνες ή σπανάκι.Κάνε το μαγικό μιλκσέικ: Χτύπησε στο μπλέντερ 3 μπανάνες, 1 ποτήρι γάλα και δυο-τρεις κουταλιές μέλι. Η μπανάνα θα σου προσφέρει το κάλιο που έχασες, το μέλι θα φέρει σε ισορροπία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και το γάλα θα σε ανακουφίσει από τον στομαχόπονο.

 

Πάρε λίγο καθαρό αέρα!

Όταν ξυπνήσεις το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις έξω -και ας κάνει κρύο – και να περπατήσεις για να εκκρίνεις ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς, και να φτιάξεις τη διάθεσή σου. Επίσης το οξυγόνο θα σε βοηθήσει να μειώσεις τα συμπτώματα του hangover όπως ο πονοκέφαλος.

 

Φτιάξε μια κοτόσουπα το μεσήμερι

Όπως ακριβώς σε ανακουφίζει όταν είσαι κρυωμένος, το ίδιο ευεργετικά δρα και για το hangover χώρια που θα σε απαλλάξει από τυχόν ενοχλήσεις στο στομάχι.

 

Πιες ένα χυμό ντομάτα

Διαθέτει φρουκτόζη, ένα είδος σακχάρου που επιταχύνει τον μεταβολισμό του αλκοόλ στο σώμα μας.