fbpx

Πήγαμε Χαλκιδική και ανακαλύψαμε τα πιο υπέροχα μαγαζιά για να περάσεις καλά!

Πήγαμε Χαλκιδική και ανακαλύψαμε τα πιο υπέροχα μαγαζιά για να περάσεις καλά!

Η Χαλκιδική είναι ο πιο αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών αλλά και πολλών άλλων από όλες τις περιοχές της χώρας.

Οι Θεσσαλονικείς βέβαια έχουν την ευχέρεια για αυθημερόν εξόρμηση αντίθετα με τους υπόλοιπους που την προτιμούν για ολιγοήμερες διακοπές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η Νάξος με τη φημισμένη γραβιέρα της εξελίσσεται σε γαστρονομικό προορισμό!

 

Όπως και να έχει, είτε αυθημερόν, είτε για διακοπές σίγουρα ψάχνεις το καλό φαγητό αλλά και τις πιο καλές παραλίες για βουτιές. Το Activeman.gr πήγε στη Χαλκιδική και εντόπισε δυνατά beachbar αλλά και ταβέρνες για ονειρεμένα γεύματα ή απλώς τσιπουράκια!

Αν λοιπόν θέλεις κάτι κοντινό στη Θεσσαλονίκη τα Νέα Πλάγια και τα Φλογητά έχουν γρήγορη πρόσβαση, μόλις 50χλμ από την πόλη και μια από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής.

Ένας προορισμός προσιτός αλλά και ποιοτικός.

 

 

Στα Νέα Πλάγια το Oia Beach Bar αποτελεί το απόλυτο must του καλοκαιριού δροσερές βουτιές στην όμορφη παραλία αλλά και δροσερά κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσεις είτε το μεσημέρι, είτε το απόγευμα απολαμβάνοντας το μοναδικό ηλιοβασίλεμα!

 

 

Όμως επειδή η θάλασσα ανοίγει την όρεξη λίγα μέτρα πιο πέρα από το Oia βρίσκεται ο Θαλασσινός με ολοφρεσκα ψάρια καταπληκτικό μυδοπίλαφο αλλά και γευστικότατα σαγανάκια! Η γεύση τέλεια μοναδική και αξέχαστη, όπως και όλα τα σαγανάκια που ετοιμάζουν στη ταβέρνα Θαλασσινός στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής.

 

 

Αν όμως θες κάτι σε κρέας και μάλιστα ψητό αλλά και να το πάρεις στο χέρι το Masabouka στα Νέα Πλάγια είναι ότι πρέπει. Μοναδικά γευστικός γύρος και όλα τα ψητά στα κάρβουνα με το γεμιστό μπιφτέκι να αποτελεί την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού!

 

 

Στα γειτονικά Νέα Φλογητά η Παράνοια είναι ένα πολύ δυνατό beach barσε διαφορετικό στιλ που αξίζει να επισκεφτείς. Παγωμένες μπύρες ακολουθούν με την εξέλιξη της ώρας μαζί με hotdog ή άλλα σχετικά πιάτα που σίγουρα θα τιμήσεις, όπως το club ας πούμε!Όλων των ειδών οι καφέδες, αναψυκτικά σε περιμένουν για το πρωί μαζί με διάφορα πρωινά που θα θέλεις να δοκιμάσεις.

 

Στο πρώτο πόδι, στην Κασσάνδρα δηλαδή έχεις δύο επιλογές ή να πας δεξιά ή αριστερά.

Αν στρίψεις δεξιά στον κόμβο, προσπερνάς την Καλλιθέα και φτάνεις στην Κρυοπηγή που έχει μια από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκδικής. Όμως πάνω στο δρόμο έχει και την καταπληκτική ταβέρνα του Κώστα, όπου μπορείς να φας από ψητά μέχρι και ψάρια! Μπορεί η Ταβέρνα του Κώστα να βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα, όμως είναι πάνω στον δρόμο που διασχίζει την Κρυοπηγή Χαλκδικής και σε αποζημιώνει με το καταπληκτικό φαγητό που προσφέρει.

 

 

Αν συνεχίσεις πιο κάτω φτάνεις στη Χανιώτη, μια ακόμα ωραία παραλία της Χαλκιδικής. Εκεί ακριβώς στη παραλία δεν θα πεις όχι σε ένα τσιπουράκι ή ένα κρασάκι στο Ελληνικόν που είναι σταθερή αξία στη παραλία της Χανιώτης. Η ψαροταβέρνα «Ελληνικόν», ξεχωρίζει για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με μεράκι που αξίζει να δοκιμάσεις. Βασικά δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από τόσες λιχουδιές!

 

 

Μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω από τη Χανιώτη, το Πευκοχώρι είναι μια καλή επιλογή για θάλασσα αλλά και για φαγητό στη Ψαροταβέρνα ο Βλάχος! Όλα τα είδη φρέσκων ψαριών και θαλασσινών από τα νερά του Αιγαίου σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις καθώς επίσης αστακούς, γαρίδες, καραβίδες, διάφορα θαλασσίνα και όστρακα.

 

 

Το Παλιούρι βρίσκεται στη μύτη του πρώτου ποδιού και είναι ένα χωριό που αξίζει να επισκεφτείς. Και επειδή οι βουτιές ανοίγουν την όρεξη το πιο ιδανικό στέκι για να φας καλά και ότι τραβάει η ψυχή σου είναι η ταβέρνα του Λεμονή μόλις μπεις στο Παλιούρι. Νόστιμα τα πιάτα από ψάρια, θαλασσινά, κρεατικά αλλά και μαγειρευτά φτάνουν στο τραπέζι σου σε ένα χώρο που θα τον αγαπήσεις!

 

 

Από την άλλη πλευρά του πρώτου ποδιού είναι …αλλιώς

Αν από τον κόμβο πριν την Καλλιθέα στρίψεις δεξιά θα πας στην άλλη πλευρά του πρώτου ποδιού που βρέχεται από το πέλαγος.

Καταπληκτικές παραλίες και πολύ καλά μαγαζιά από τα οποία επιλέξαμε δύο!

Το πρώτο βρίσκεται στην γραφική Σίβηρη που είναι το πρώτο χωριό που θα συναντήσεις. Στη Σίβηρη η ψαροταβέρνα ο Διαμαντής σε περιμένει με δύο μαγαζιά! Στο ένα, το πρώτο και το πιο παλιό μπορείς να απολαύσεις τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Στο άλλο το πιο καινούργιο, εκτός από τα πιο φρέσκα θαλασσινά προσφέρονται παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά που θα σε αποζημιώσουν με τις γεύσεις τους.

 

 

Αν συνεχίσεις προς τα κάτω, μετά από περίπου 10 χιλιόμετρα θα βρεις την Φούρκα με την καταπληκτική της παραλία αλλά και την μαγική Ψαροταβέρνα Τάκης που είναι εκεί από το 1945 με φρέσκο ψάρι και μοναδικές γεύσεις. Θα σε εντυπωσιάσει όχι μόνο με την φρεσκάδα των ψαριών και των θαλασσινών ή με τις γεύσεις, αλλά με τη μοναδική θέα θάλασσα και τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα!

 

 

Στο δεύτερο «πόδι» δηλαδή στη Σιθωνία

Από τα Μουδανιά μια καλή επιλογή είναι να στρίψεις προς τη Σιθωνία το λεγόμενο δεύτερο πόδι που έχει μια άλλη και πιο διαφορετική ομορφιά από το πρώτο!

Το δεύτερο πόδι είναι πιο ήσυχο και έχει μια πιο …άγρια ομορφιά και πολύ ωραίες παραλίες!

 

 

Η Νικητή μπορεί να φαντάζει μεγάλο χωριό όμως η παραλία της είναι καταπληκτική. Εκεί μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου στη ρηχή και ήρεμη παραλία της Νικήτης στο cocktail bar Velona! Όμορφο περιβάλλον και φυσικά κάτι να πιείς και να φας. Όχι ότι νάναι αλλά καλά και ποιοτικά! Από εκεί που σκάει το κύμα, μέχρι την μπάρα όλα είναι όμορφα και λιτά. Όχι όμως αυτά που σερβίρουν για να περάσεις όμορφα τις ώρες σου!

 

 

Και επειδή σίγουρα θα σου ανοίξει όρεξη για μεζεδάκια ή ψάρι στη σκάλα της Νικήτης είναι η ταβέρνα της Αντιγόνης. Η Ταβέρνα Αντιγόνη στη Νικήτη Χαλκιδικής είναι ένα από τα παλιότερα και καλύτερα μαγαζιά. Ακριβώς στη σκάλα της Νικήτης χειμώνα – καλοκαίρι σερβίρει φρέσκα ψάρια αλλά και λαχταριστούς μεζέδες. Ειδικά το καλοκαίρι μπορείς να απολαύσεις όλες τις λαχταριστές γεύσεις στη δροσιά δίπλα στη θάλασσα!

Μία καλή επιλογή είναι να συνεχίσεις το ταξίδι σου προς τα κάτω. Προσπερνώντας τον  Νέο Μαρμαρά θα φτάσεις στο μαγευτικό Πόρτο Κουφό. Βαθιά και καθαρά νερά. Μαγευτική παραλία αλλά και μια εξίσου μαγευτική ταβέρνα για να φας τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα. Με το που μπαίνεις στο Πόρτο Κουφό η ταβέρνα Πεύκος για το καλό φαγητό και για να απολαύσεις άνετα όλες τις νοστιμιές στο «Πεύκο» ρεμβάζοντας το γραφικό λιμανάκι του Πόρτο Κουφό που ειδικά τις νύχτες είναι  ιδιαίτερα μαγευτικό!

 

 

Με μηχανή ή με σκάφος ακόμα και με αυτοκίνητο το Πόρτο Κουφό και ο Πεύκος προσφέρεται για μια ωραία εκδρομή κατά προτίμηση με διανυκτέρευση!