fbpx

Παγκόσμιο Πάλης U23: Χρυσός και πρώτος στο κόσμο ο Γιώργος Πιλίδης – Ασημένιος ο Χοσόνοφ

Παγκόσμιο Πάλης U23: Χρυσός και πρώτος στο κόσμο ο Γιώργος Πιλίδης – Ασημένιος ο Χοσόνοφ

Ο Γιώργος Πιλίδης στέφθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στο Βελιγράδι στο πρωτάθλημα Κ 23 και για την κατηγορία των 65 κιλών.

Η Ελληνική Πάλη γιορτάζει διπλά σήμερα καθώς ο «γίγαντας» Αμαζάτ Χοσόνοφ προκρίθηκε στον τελικό των 125κ. εξασφαλίζοντας ακόμα ένα ελληνικό μετάλλιο αυτή τη φορά το ασημένιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτονώσου και χτίσε σώμα με πολεμικές τέχνες!

 

Ο Πιλίδης αντιμετώπισε στον τελικό τον Αμπντουρακχμανοφ και επικράτησε με 4-3. Για τρίτη φορά στη διοργάνωση ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα. Παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήρε δύο σημεία και ταυτόχρονα την πολυπόθητη νίκη που τον ανέβασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου!

 

 

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε για χάρη του «χρυσού» παιδιού της ελληνικής Πάλης, το οποίο για πρώτη φορά στην καριέρα του κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχε ανέβει πολλές φορές στο βάθρο, αλλά από τη συλλογή του έλειπε το χρυσό.

 

 

Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης U23 που ολοκληρώθηκε στο Βελιγράδι στην κατηγορία των 125κ. κατέκτησε ο Αζαμάτ Χοσόνοφ.

 

 

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ηττήθηκε στον τελικό από τον Αμερικανό Κασιοπί και φόρεσε στο στήθος το αργυρό μετάλλιο.

Ο αγώνας δεν κύλησε ιδανικά για τον Χοσόνοφ όπου φανερά αγχωμένος δεν απέδωσε με βάσει τις ικανότητες του. Ο Αμερικανός αθλητής εκμεταλλεύτηκε το αγχος του Χοσόνοφ και στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής.