fbpx

«Παλίρροια 2019» στην Πλαζ Αρετσούς: Με μηδενικές θερμοκρασίες βούτηξαν 41 κολυμβητές

«Παλίρροια 2019» στην Πλαζ Αρετσούς: Με μηδενικές θερμοκρασίες βούτηξαν 41 κολυμβητές

Παρά τις μηδενικές θερμοκρασίες παγετού που επικρατούσαν στη Θεσσαλονίκη και με σύμμαχο τους μόνο τον … ήλιο με δόντια έγινε με επιτυχία η «Παλίρροια 2019» στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο σκληροτράχηλος είσαι για χειμερινή κολύμβηση – Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου!

 

Περισσότερες και περισσότεροι από 40 κολυμβήτριες και κολυμβητές συμμετείχαν στο χειμερινό κολυμβητικό περίπατο που ήταν ο πιο “δύσκολος” των τελευταίων χρόνων λόγω των 9 βαθμών Κελσίου της θάλασσας.

 

 

Από τους 41 κολυμβητές, ανάμεσά τους και αθλητές από την Αθήνα, τερμάτισαν οι 36.

 

 

Εικοσιπέντε έπεσαν στη διαδρομή των 700 μέτρων {ένας με στολή ) και οι υπόλοιποι δεκαέξι στα 300 μέτρα.

 

 

Ο αγώνας διεξήχθη ομαλά και με απόλυτη ασφάλεια χάρη στο Δήμο Καλαμαριάς , το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς , τη Baylines και την Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση που συνέπραξαν υλικά και ηθικά για την επιτυχία της διοργάνωσης.

 

 

Την ευθύνη για το σχεδιασμό και την εκτέλεση του κολυμβητικού περιπάτου είχε ο προπονητής μαραθώνιας κολύμβησης και πόλο Νικόλας Ρεπανάς με συμπαραστάτες τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης Κώστα Μπενάκη, την αντιπρόεδρο Δανάη Μενεξιάδη, τον ταμία Γιώργο Βουλγαράκη , το μέλος Σοφία Μπουζάκη, αλλά και τους Πάνο Αρβανιτάκη, Νικόλα Ζαμπέτογλου, Νίκο Δεληγιαννίδη και Δημοσθένη Σπάνια.

Τη γραμματειακή υποστήριξη είχαν η Φωτεινή Γκαμπαλέ και η Κατερίνα Ντούλη, ενώ τη φωτογραφική κάλυψη ο Νίκος Πάντης ,  η Μαρία Μπαλτατζή και η Δανάη Σπάνια.