fbpx

Πας γυμναστήριο με την κοπέλα σου; Δες γιατί κάνεις λάθος !

Πας γυμναστήριο με την κοπέλα σου; Δες γιατί κάνεις λάθος !

Δεν θα είσαι ο πρώτος αλλά ούτε ο τελευταίος αν αρχίσεις να κάνεις προπόνηση μαζί με την κοπέλα σου, όμως θα είσαι ένας από εκείνους που κάνουν μια λανθασμένη επιλογή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο νομίζεις …καίει το μονό μπασκετάκι της γειτονιάς;

 

Χωρίς να υπολογίζουμε τον χρόνο που μπορεί να χάνεις στη διάρκεια της προπόνησης μιλώντας με την καλή σου, δες για ποιους λόγους δεν πρέπει να προπονείστε μαζί:

 

  1. Προσωπική υπόθεση

Όπως αναφέρει η Ολυμπιονίκης Samantha Clayto «η άσκηση είναι προσωπική υπόθεση και αν γυμνάζεσαι με το ταίρι σου σε αποτρέπει να επικεντρωθείς στον εαυτό σου»

 

  1. Λάθος πρόγραμμα

Η personal trainer Jessica Smith, τονίζει: «Για να είναι αποτελεσματική μια προπόνηση, θα πρέπει η ένταση και το κίνητρο να παραμένουν πάντα σε υψηλά επίπεδα. Αν για παράδειγμα εσένα που όχι μόνο σου ταιριάζουν τα βάρη και πρέπει να κάνεις, για χάρη της καλής σου κάνεις zumbaτότε υστερείς στην προπόνηση που πραγματικά χρειάζεσαι σαν άντρας».

 

  1. Καταστροφικός συναγωνισμός

Κακά τα ψέματα. Όταν γυμνάζεσαι με παρέα μπαίνεις στο παιχνίδι και προσπαθείς να ακολουθήσεις το ρυθμό του άλλου. Μην ξεχνάς όμως ότι δεν έχεις τις ίδιες δυνάμεις με το ταίρι σου και το λογικό είναι είτε εσύ να υστερείς είτε εκείνη να προσπαθεί να σε φτάσει με καταστροφικά αποτελέσματα. Πολλές γυναίκες έχουν κατά καιρούς τραυματιστεί προσπαθώντας να… φτάσουν τον καλό τους!

 

  1. Η προσαρμογή του προγράμματος

Όταν γυμνάζεσαι μόνος είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμόσεις το πρόγραμμα σου για να έχεις το μεγαλύτερο όφελος. Σύμφωνα με την personaltrainer Hannah Williams, το μεγαλύτερο όφελος από την μοναχική προπόνηση είναι ότι μπορείτε να προσαρμόζεις το πρόγραμμα σύμφωνα με το επίπεδό σου και τη φυσική σου κατάσταση και να μείνειςστους στόχους που έχεις θέσει.

 

  1. Επηρεάζεσαι

Αν μια μέρα δεν έχεις ιδιαίτερη διάθεση για άσκηση ή είσαι πολύ κουρασμένος, παρόλα αυτά θα βάλεις τα δυνατά σουνα σηκωθείς από τον καναπέ και να πας γυμναστήριο. Και να που έρχεται η καλή σου και σε πείθει για το αντίθετο! Πού να τρέχετε τώρα και αύριο μέρα είναι! Η επιρροή είναι πολύ σημαντική και τελικά της κάνεις το χατίρι και έτσι χάνεις την προπόνηση!