fbpx

Πλύνε έξυπνα και οικονομικά το αυτοκίνητο σου!

Πλύνε έξυπνα και οικονομικά το αυτοκίνητο σου!

Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά και να μην ήταν είναι προτιμότερο να πλένεις το αυτοκίνητο στο σπίτι σου, παρά να το δίνεις σε πλυντήρια. Από την άλλη, δεν είναι απαραίτητο να προμηθευτείς όλα αυτά τα είδη …καλλωπισμού για το αυτοκίνητο, την στιγμή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι σου και είναι πιο οικονομικά.

Το μοναδικό που θα πρέπει να αγοράσεις είναι ένα μεγάλο, μαλακό σφουγγάρι και είσαι έτοιμος να αρχίσεις το πλύσιμο. Συμβουλή πρώτη, μη φορέσεις σαγιονάρες. Βάλε αθλητικά για να μην γλιστράνε, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γεμίσεις τον τόπο νερά!!!

Δείτε μερικές έξυπνες και οικονομικές πατέντες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς πολλά έξοδα.

Μαλακτικό υγρό πλυντηρίου

Μπορείτε να πλύνετε το αυτοκίνητο σας με σκέτο νερό. Αφού το βρέξετε να μουλιάσει η λάσπη ή η σκόνη, περάστε το με το σφουγγάρι και αφήστε το να στεγνώσει. Αν όμως θέλετε και να γυαλίζει κάντε του μια σαπουνάδα, αφού προσθέσετε στον κουβά, λίγο μαλακτικό πλυντηρίου. Η λανολίνη που περιέχουν τα περισσότερα μαλακτικά θα κάνει τη βροχή να γλιστρά χωρίς να αφήσει σημάδια στο αυτοκίνητό σας.

Καθαρίστε τους προβολείς

Τα φώτα του αυτοκινήτου, συνήθως τα παραμελούμε ή δεν τα καθαρίζουμε σωστά. Βάλτε σε ένα παλιό ύφασμα, καθαριστικό τζαμιών και αρχίστε το τρίψιμο. Αν είναι πολύ βρόμικα χρησιμοποιείστε μια με δύο σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων!

Καθαρά παράθυρα!

Τα παράθυρα είναι ο πιο δύσκολος τομέας του αυτοκινήτου! Αν θέλετε να αποφύγετε το θόλωμα μπορείτε να τα περάσετε ένα χέρι με μωρομάντηλα, που έχετε συνήθως για ώρα ανάγκης. Τα υγρά αυτά μαντηλάκια μπορεί να φαίνεται, ότι θολώνουν τα παράθυρα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Καινούργιοι υαλοκαθαριστήρες;

Καθαρίστε τα λάστιχά των υαλοκαθαριστήρων ακολουθώντας την απλή συνταγή: κάντε ένα διάλυμα από 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα και 1 λίτρο κρύο νερό. Περάστε απαλά τα λάστιχα και σκουπίστε τις δύο πλευρές με ένα μαλακό πανί ή απορροφητικό χαρτί εμποτισμένο με διάλυμα. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα λάστιχα με ένα στεγνό πανί, πριν τοποθετήσετε τους υαλοκαθαριστήρες στη θέση τους.

Φτιάξε το δικό σου σαμπουάν αυτοκινήτου!

Η μαγειρική σόδα και το υγρό των πιάτων είναι τα δύο συστατικά που περιέχουν όλα τα σαμπουάν αυτοκινήτων. Ακολουθείστε αυτή τη συνταγή και «μαγειρέψετε» το δικό σας σαμπουάν αυτοκινήτου: Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω. Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το «μαγικό υγρό». Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.

Αφήστε το να κρυώσει

Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι να μην πλένετε το αυτοκίνητο σας, μόλις σβήσετε τη μηχανή (όπου έχει ακόμα θερμοκρασία) ή όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, όπου «χτυπάει» απευθείας ο ήλιος. Η μεγάλη θερμοκρασία δημιουργεί κηλίδες (λόγω του σαπουνιού), που στεγνώνουν πολύ γρήγορα, άρα πρέπει να το…ξαναπλύνετε.

Φωτιστικό πετρέλαιο για τις ζάντες

Αν το αυτοκίνητο σας έχει ζάντες αλουμινίου που είναι πολύ βρόμικες, τότε μια λύση είναι το φωτιστικό πετρέλαιο. Μουσκέψτε ένα πανί και καθαρίστε τις, θα δείτε ότι όλη η βρομιά θα φύγει αμέσως. Μετά πλύνετε το όχημα και θα δείτε ότι οι ζάντες σας θα είναι σαν καινούργιες.