fbpx

Ποιος από τους δύο σας θέλει πραγματικά συνέχεια σεξ; Εσύ ή εκείνη;

Ποιος από τους δύο σας θέλει πραγματικά συνέχεια σεξ; Εσύ ή εκείνη;

Όταν η συζήτηση έρχεται στη σύγκριση των φύλων σχετικά με τη σεξουαλική τους διάθεση, οι απόψεις ποικίλουν. Οι περισσότεροι θα πουν ότι οι άντρες θέλουν περισσότερο και συχνότερο σεξ από τις γυναίκες αλλά υπάρχει και ένα μικρότερο ποσοστό που υποστηρίζει πως δεν είναι σχετική με το φύλο η σεξουαλική επιθυμία του ανθρώπου. Για να υπάρξει μία ξεκάθαρη και εμπεριστατωμένη εικόνα, λοιπόν, συγκέντρωσα πρόσφατες έρευνες και μελέτες που αποδεικνύουν ποιος από τους δύο έχει εντονότερη και ισχυρότερη σεξουαλική επιθυμία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα την ξυπνήσεις όμορφα για πρωινό και …σεξάκι!

 

Από τις πρώτες κιόλας αναζητήσεις, το στερεότυπο “οι άντρες θέλουν περισσότερο σεξ” ήταν σχετικά εύκολο να επιβεβαιωθεί, καθώς εκείνοι έχουν εντονότερο σεξουαλικό ενδιαφέρον και το εκφράζουν σε διάφορα σημεία της καθημερινότητάς τους. Ενώ, αναφορικά με τις γυναίκες, δεν είναι τόσα πολλά αυτά που διαδραματίζονται μέσα στην ημέρα τους και έχουν άμεση σύνδεση με το σεξ και την επιθυμία τους για αυτό.

Πιο αναλυτικά, παρακάτω θα βρεις τα σημεία που έχουν παρατηρηθεί μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, όταν πρόκειται για σεξ:

 

-Η σκέψη

Είναι πια επιβεβαιωμένο πως ένας άντρας στο σύνολο της ζωής του θα σκέφτεται το σεξ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Όσο μεγαλώνουμε, ενώ θα μειώνεται στο σύνολό της η συχνότητα, πάντοτε ο άντρας θα σκέφτεται το σεξ 50% συχνότερα από την γυναίκα. Επιπλέον, το περιεχόμενο των σκέψεων, δηλαδή οι φαντασιώσεις, για τους άντρες θα είναι πιο αυθόρμητες και ποικίλες, ενώ οι γυναίκες θα έχουν κυρίως ‘αγαπημένες’ φαντασιώσεις τις οποίες θα επαλαμβάνουν και θα εμπλουτίζουν.

 

-Η αναζήτηση

Ο αριθμός των συντρόφων, ο αυνανισμός και οι επαγγελματίες του σεξ, είναι σημαντικότερα για τους άντρες. Εκείνος επιθυμεί ένα μεγάλο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων, να υπάρχει συχνός αυνανισμός και τα striptease shows καθώς και η πορνεία είναι κυρίως στοχευμένα για το αντρικό κοινό. Ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα άτομα, έχει παρατηρηθεί πως οι άντρες θα έχουν και πάλι πιο έντονη σεξουαλική διάθεση συγκριτικά με τις γυναίκες.

 

-Τα ερεθίσματα

Πρόσφατη έρευνα σχετικά με το τι ερεθίζει τους άντρες και τι τις γυναίκες, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού έκανε το κοινό να αναρωτιέται εάν τελικά οι γυναίκες είναι όλες bisexual. Αυτό που συνέβη ήταν πως οι ερευνητές πρόβαλαν τέτοιες πορνό σε άντρες και γυναίκες και με ειδικά μηχανήματα έλεγχαν την περιοχή των γεννητικών οργάνων για διέγερση. Τα αποτελέσματα έδειξαν τους άντρες να αντιδρούν σε συγκεκριμένα σεξουαλικά ερεθίσματα, ενώ τις γυναίκες να είναι λιγότερο…περιορισμένες. Δηλαδή, οι ετεροφυλόφιλοι άντρες προτιμούσαν ότι περιείχε άντρα με γυναίκα και γυναίκα με γυναίκα και οι ομοφυλόφιλοι άντρα με άντρα. Οι γυναίκες όμως, ενώ δήλωσαν πως ήταν περισσότερο διεγερτική η εικόνα άντρα με γυναίκα, οι μετρήσεις έδειξαν πως το σώμα τους αντιδρούσε τόσο σε αυτή την εικόνα όσο και σε ομοφυλοφιλικές εικόνες μεταξύ γυναικών ή αντρών. Είναι ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει την πολυπλοκότητα της γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας.

 

-Η κοινωνία και οι παραδόσεις

Η γυναικεία σεξουαλικότητά της, στο σύνολο, επηρεάζεται περισσότερο από τις κοινωνικές και πολιτιστικές σταθερές. Αναλυτικότερα, οι έρευνες σε Αμερική και Ευρώπη, δείχνουν τη γυναίκα να αλλάζει σεξουαλική συμπεριφορά ανάλογα με την μόρφωσή της, την σχέση της με τη θρησκεία και την σχέση με την οικογένεια και τους φίλους. Και οι τρεις αυτοί παράγοντες, θα την αποτρέψουν ή θα της επιτρέψουν να πειραματιστεί και να εκφραστεί σεξουαλικά. Οι άντρες από την άλλη, φαίνεται να έχουν πιο δυνατή και ανεξάρτητη σεξουαλική επιθυμία και έκφραση.

Η κεντρική ιδέα πίσω από αυτά τα αποτελέσματα μοιάζει να είναι η διαφορετική ανάγκη που υπάρχει για το σεξ αυτό καθ’αυτό, καθώς ένας άντρας κάνει σεξ για να αναπαραχθεί, ενώ μία γυναίκα κάνει σεξ για να γίνει μητέρα, κατά τις περισσότερες κοινωνιολογικές, βιολογικές και ψυχολογικές θεωρίες.

 

-Η βιολογία

Καθώς η σεξουαλική λειτουργία για τον άντρα, είναι κυρίως αποτέλεσμα βιολογικών διεργασιών, εξηγείται και ο λόγος που οι σεξουαλικές τους δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν με την χρήση φαρμακευτικής θεραπείας. Αντίθετα, για τις γυναίκες, οι προσπάθειες των ειδικών να δημιουργήσουν αντίστοιχα φάρμακα, φαίνεται να είναι ένας πιο δύσκολος δρόμος, αφού τα αποτελέσματα δεν είναι ίδια για κάθε γυναίκα. Πολύ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως ενώ ο άντρας που θα έχει πρόβλημα με το σεξ, θα επιδιώξει και την λύση του, στις γυναίκες μόλις το 40% θα ενδιαφερθεί να βρει θεραπεία για μία σεξουαλική διαταραχή.

 

-Το σεξ

Όλη η διαδικασία του σεξ, από την επιθυμία μέχρι και την ηρεμία μετά το σεξ, δεν είναι ίδια και για τους δύο. Ακόμη και για να επιθυμήσει κάποιον μία γυναίκα, θα τον επεξεργαστεί σε περισσότερα επίπεδα προτού έρθει σε (σεξουαλική) επαφή μαζί του-με στόχο να δει αν όντως θα έχουν μία πραγματική επαφή. Ο άντρας όμως, δεν θα κάνει την ίδια διαδικασία, αφού για εκείνον η πραγματική επαφή θα έρθει μέσα από το σεξ, έτσι μπορεί να εκφραστεί καλύτερα. Επίσης, μεγάλη διαφορά εντοπίζεται και στον οργασμό. Εκτός από την χρονική διαφορά, υπάρχει απόσταση και στις συνθήκες που θα χρειαστεί το μυαλό και το σώμα για να φτάσει σε οργασμό. Δεν είναι τόσο παράξενο που ένας άντρας δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για το εάν η σύντροφός του είχε οργασμό.

Καταλήγουμε, λοιπόν, πως η γυναικεία σεξουαλική διάθεση χαρακτηρίζεται ως ευάλωτη, αλλά και ευέλικτη, ενώ η αντρική είναι περισσότερο έντονη και συγκεκριμένη.

 

Άρθρο της Αγγελικής Τζάνου, BSc Ψυχολογίας – MSc Ψυχολογία Υγείας, Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία – Sex Therapy,