fbpx

Ποιόν φοβάται τελικά ο Quartararo; – Το MotoGP επιστρέφει στην Αργεντινή 3 χρόνια μετά

Ποιόν φοβάται τελικά ο Quartararo; – Το MotoGP επιστρέφει στην Αργεντινή 3 χρόνια μετά

Τρία χρόνια μετά λόγω Covid το MotoGP επιστρέφει στη πίστα Termas de Rio Hondo και πράγματι είναι ένα gp που μας έχει λείψει! Μάλιστα το φετινό gp θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο αφού λόγο της καθυστέρησης παράδοσης φορτίων στις ομάδες οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής μετατίθενται και θα γίνουν το Σάββατο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξεις στην οδήγηση την άνοιξη με τη μηχανή σου

 

Η Αργεντινή είναι ένα gp αγαπημένο για την Honda και τον Marc Marquez που όμως δεν θα αγωνιστεί λόγω του ατυχήματος του στο ζέσταμα στην Ινδονησία, το οποίο επανέφερε τα προβλήματα διπλωπίας του. Στην συγκεκριμένη πίστα έχουν γίνει έξι gp με την Honda έχει κερδίσει τέσσερα και η Yamaha δυο, ενώ ο Marc Marquez είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες επιτυχίες τρεις για την ακρίβεια.

Από την άλλη ο Fabio Quartararo θα βρεθεί μόλις για δεύτερη στην Αργεντινή αυτό το Σαββατοκύριακο!

Ποιόν ή τι φοβάται ο Γάλλος της Yamaha;

Είναι βέβαιο ότι ο Quartararo έχει …μοιρασμένες τις εμφανίσεις του με την πρώτη στο Κατάρ να είναι αποτυχημένη ενώ εξέπληξε τους πάντες στην Ινδονησία με την επίδοση του στο βρεμένο. Όλοι βέβαια θυμούνται ότι ο ίδιος ο Γάλλος πέρσι είχε δηλώσει ότι δεν τα πάει καλά με το βρεμένο και έτσι προφανώς προπονήθηκε αρκετά ώστε να κάνει αυτή τη καλή εμφάνιση στο βρεμένο της Ινδονησίας.

Επομένως ο Fabio δεν φοβάται την βροχή!

Τον Marquez που θα έπρεπε να φοβάται, δεν έχει πλέον λόγο επειδή πολύ απλά δεν μετέχει.

Μήπως φοβάται τον Bagnaia, μάλιστα, βρίσκεται με μόνο έναν βαθμό στη βαθμολογία μετά από δύο αγώνες και πρέπει να ξεκινήσει την επιστροφή του, ειδικά απέναντι στον Quartararo. Ο Γάλλος απέχει 26 βαθμούς και θεωρητικά θα μπορούσε να έχει ένα καλό  Σαββατοκύριακο, γιατί η Yamaha όχι μόνο κέρδισε δύο αγώνες στην Αργεντινή (με Rossi και Vinales) αλλά πάντα τοποθετούσε τουλάχιστον μια M1 στο βάθρο.

Μήπως όμως φοβάται την ίδια του τη μοτοσικλέτα;

Να θυμίσουμε ότι ο Fabio γκρίνιαζε για την M1 και όπως φάνηκε εκεί επέδωσε την αποτυχία του στο Κατάρ. Αντίθετα στην Ινδονησία έγινε το αντίθετο. Η ίδια μοτοσικλέτα σε δύο διαφορετικούς αγώνες και με διαφορετικές συνθήκες. Διαφορετικές βέβαια θα είναι οι συνθήκες στη πίστα της Αργεντινής. Μήπως λοιπόν φοβάται τις …καιρικές μεταπτώσεις της M1;

Μπορεί τελικά ο Γάλλος να μην φοβάται τίποτα απ΄ όλα αυτά και να φοβάται απλώς τον εαυτό του και το άγχος να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να κατακτήσει ακόμα έναν φέτος!

Αν και είναι ο Enea Bastianini που ηγείται επί του παρόντος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Quartararo εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα «κύρια» φαβορί για τον τίτλο και ίσως βρει μπροστά του τον Francesco Bagnaia της Ducati.

Πάντως η Ducati δεν είχε ποτέ πολύ καλά αποτελέσματα στη Νότια Αμερική. Αφήνοντας κατά  μέρος την καταστροφή του 2016 (ο Iannone έπεσε συμπαρασύροντας τον Dovizioso ενώ αγωνίζονταν για τη 2η θέση), οι Desmosedici έχουν φτάσει στο βάθρο στο GP της Αργεντινής μόνο δύο φορές: το 2015 (ο Dovizioso ήταν 2ος) και το 2019 (Dovizioso 3ος), και στις δύο περιπτώσεις με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον νικητή.

Όπως και να έχει πάντως ο αγώνας της Αργεντινής παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναμένεται να καθηλώσει τους θεατές απανταχού του κόσμου.

Όσο για τη πίστα, παρά την απουσία αγώνων, γνώρισε κάποια σκαμπανεβάσματα, όπως μια πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του κεντρικού κτιρίου, αυτό που στεγάζει την αίθουσα τύπου, τα γραφεία ελέγχου αγώνα και την περιοχή VIP.

 

Οι μεταδόσεις και η καθυστέρηση παράδοσης φορτίων

Μετά την καθυστέρηση της παράδοσης φορτίων διάφορων ομάδων στην πίστα, οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής συγχωνεύονται με τις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου. Θα υπάρξουν δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμών για την Moto3 και την Moto2, ενώ για τα MotoGP θα πραγματοποιηθούν τρεις ελεύθερες δοκιμές. Οι αγώνες της Κυριακής επίσης, θα είναι πιο σύντομοι σε διάρκεια.

Δες τις μεταδόσεις από την CosmoteTV 5

 

Σάββατο 2/4

14:40 Moto3 ΕΔ1

15:35 Moto2 ΕΔ1

16:30 MotoGP ΕΔ1

17:30 Μoto3 ΕΔ2

18:25 Moto2 ΕΔ2

19:20 MotoGP ΕΔ2

22:30 Moto3 KAT

21:25 Moto2 KAT

22:20 MotoGP ΕΔ3

23:00 MotoGP ΚΑΤ

 

Κυριακή 3/4

15:25 Moto3 Ζέσταμα

15:55 Moto2 Ζέσταμα

16:25 MotoGP Ζέσταμα

17:45 Moto3 Αγώνας

19:05 Moto2 Αγώνας

20:30 MotoGP Αγώνας