fbpx

Πολύ σημαντική νίκη του Bagnaia και αγώνας τακτικής για τον Quartararo

Πολύ σημαντική νίκη του Bagnaia και αγώνας τακτικής για τον Quartararo

Ο αγώνας της Χερεζ ήταν θεαματικός αλλά για το τρίτο σκαλί του βάθρου αφού οι  Bagnaia  και Quartararo φρόντισαν να μονοπωλήσουν τις δύο πρώτες θέσεις.

Ο Γάλλος βέβαια θα ήθελε τη νίκη, όμως η Μ1 του δεν μπορούσε να του δώσει τη δύναμη να φτάσει και να ξεπεράσει την Ducati του Ιταλού και έτσι αρκέστηκε σε έναν αγώνα τακτικής διαφυλάσσοντας τα βαθμολογικά οφέλη της δεύτερης θέσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το πολύτιμο βάθρο για τον Fabio Quartararo και οι απορίες των …σκεπτικιστών!

 

Για τον Bagnaia αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική καθώς τον κάνει να «ξεκολλήσει» στη μάχη για το πρωτάθλημα.

 

 

Και οι δύο αναβάτες είχαν μια καλή εκκίνηση και έφτασαν μαζί στην πρώτη στροφή. Αλλά ήταν ο αναβάτης της Ducati που έστριψε πρώτος, παίρνοντας το προβάδισμα από την pole position καθώς ο Quartararo ήταν δεύτερος μπροστά από τον Jack Miller και τους Takaaki Nakagami, Marc Marquez και Aleix Espargaro.

Το κορυφαίο δίδυμο άρχισε να απομακρύνεται από τους πρώτους γύρους, καθώς ο ρυθμός τους αποδείχτηκε πολύ ανώτερος από αυτόν των υπόλοιπων αναβατών, με τον Miller ήδη περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω τους στον τρίτο γύρο.

 

 

Ο Quartararo τερμάτισε 0,285 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia και όπως λέει ήταν αδύνατο να τον προσπεράσει: «Ηταν δύσκολο. Ο στόχος μου ήταν να προσπεράσω τον Pecco στους πρώτους δύο, τρεις γύρους. Αλλά ήταν πολύ γρήγορος, φρενάρει πολύ καλά και σφιχτά. Στους τελευταίους γύρους έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να δοκιμάσω κάτι, αλλά δεν ήταν δυνατό να δοκιμάσω να τον προσπεράσω γιατί ήταν εξαιρετικά γρήγορος, εξαιρετικά συνεπής» είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής που πλέον βρίσκεται πρώτος στο πρωτάθλημα με επτά βαθμούς διαφορά.

Από την άλλη ο Francesco Bagnaia που κατάφερε να αποκλείσει τον Fabio Quartararo της Yamaha για να κερδίσει την πρώτη του νίκη στη σεζόν έχοντας προηγηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος από την pole position δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος: «Ανησυχούσα πολύ για τον αγώνα γιατί σήμερα το πρωί στο ζέσταμα ήμουν χωρίς παυσίπονα και δυσκολευόμουν. Αλλά τότε η Clinica Mobile έχει πάντα κάτι καλό να μου δώσει και αυτό με βοήθησε. Μόνο το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν δύσκολο γιατί όλο το φρενάρισμα είναι στα δεξιά εκτός από την τελευταία στροφή. Στην έκτη στροφή ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα γιατί ήταν σαν να ασκούσε πίεση (στον ώμο) μου και ήταν επώδυνο.  Ττελικά σκέφτομαι ότι έχω επιστρέψει στην καλύτερή μου φόρμα όπως ήμουν πέρυσι και θα ήθελα να συνεχίσω έτσι τώρα, χωρίς να χάνω βαθμούς».

 

Επόμενος αγώνας Le Mans Γαλλία στις 15 Μαίου