fbpx

Πούλησαν τα πάντα για να ζήσουν σε ένα βαν και να ταξιδεύουν συνεχώς!

Πούλησαν τα πάντα για να ζήσουν σε ένα βαν και να ταξιδεύουν συνεχώς!

Ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πούλησε το σπίτι του και σχεδόν όλα τα υπάρχοντά του για να μετακομίσει σε ένα φορτηγό, λίγους μήνες μετά τον γάμο του.

Ο 29χρονος Μπεν Λαντίρ από τη Βόρεια Καρολίνα συνάντησε για πρώτη φορά την 25χρονη γυναίκα του, Μάλορι, στην εκκλησία που πήγαιναν και οι δύο, τον Μάρτιο του 2015. Και οι δυο τους αγαπούσαν ανέκαθεν την πεζοπορία, τα ταξίδια και να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις τη σχέση σου μακροχρόνια

 

Έτσι, δεν ήταν περίεργο που ο Μπεν και η Μάλορι θέλησαν να ακολουθήσουν έναν τρόπο ζωής όπου θα μπορούσαν να ζήσουν με πιο αργό ρυθμό, να έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν περισσότερα από τη χώρα καταγωγής τους και να επισκεφθούν τους φίλους και τις οικογένειές τους που ήταν διασκορπισμένοι στις ΗΠΑ. Αυτό τους έκανε να ανακαλύψουν τη ζωή μέσα σε ένα βαν.

 

 

Τον Φεβρουάριο του 2020, αποφάσισαν να πουλήσουν το σπίτι τους και μάζεψαν 60.000 δολάρια για να ζήσουν τη ζωή τους σε βαν επί έναν χρόνο. Το ζευγάρι γνώριζε τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας ασφαλιστικής εταιρείας που συμφώνησε να τους πληρώνει κάθε μήνα, με αντάλλαγμα ότι το ζευγάρι θα είχε το λογότυπο της εταιρείας του στο φορτηγό. Η Μάλορι εργάζεται επίσης μέσω τηλεργασίας, ενώ ταξιδεύουν.

Αγόρασαν ένα φορτηγάκι για 25.500 δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2020 και άρχισαν να το μετατρέπουν στο σπίτι τους ενόσω ήταν στον δρόμο. Το ζευγάρι ξόδεψε 13.500 δολάρια και 4,5 μήνες για την κατασκευή του βαν, βλέποντας βίντεο στο YouTube και με βάση ό,τι είχαν μάθει στα μαθήματα ξυλουργικής στο σχολείο και τις γνώσεις τους.

 

Το ζευγάρι δεν ήθελε ποτέ να αισθανθεί κλειστοφοβικά στο φορτηγό του και έτσι έδωσε προτεραιότητα στην αποθήκευση για να μεγιστοποιήσει τον διαθέσιμο χώρο. Ο Μπεν και η Μάλορι βρίσκονται στον δρόμο από τις 23 Μαρτίου 2021, ξεκινώντας από τη Βόρεια Καρολίνα, ταξιδεύοντας προς τη Δυτική Ακτή, και επί του παρόντος βρίσκονται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Λένε πως η ζωή στο βαν τούς έχει διδάξει να επικεντρώνονται σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία στη ζωή και ότι το να ζουν με πιο αργό ρυθμό έχει εξαλείψει τα επίπεδα στρες και άγχους. Ενώ δεν θέτουν ένα χρονοδιάγραμμα στα ταξίδια τους, ελπίζουν να απολαύσουν αυτόν τον απελευθερωτικό τρόπο ζωής για τουλάχιστον έναν χρόνο, ίσως και περισσότερο.

«Το φτιάξαμε 100% μόνοι μας, χωρίς εξωτερική βοήθεια. Κάποιες φορές μπορεί να γίνει δύσκολο, αλλά ξέρουμε πώς να δώσουμε ο ένας στον άλλο χώρο. Πάνω από οτιδήποτε άλλο, μας βοήθησε να γνωριστούμε καλύτερα και σε πολύ βαθύτερο επίπεδο. Αλλά όπως και να ‘χει, γνωρίζουμε νέα μέρη και άτομα με τον σύντροφό μας -τι άλλο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε; Δεν έχουμε πλάνο. Επιλέγουμε από μέρα σε μέρα πού θέλουμε να πάμε. Αυτή είναι η ελευθερία που σου δίνει αυτή η ζωή», είπε ο Μπεν.

 

 

«Βρίσκουμε Wi-Fi αν χρειαστεί και σταματάμε και κάνουμε ντους σε ένα Planet Fitness αν χρειαστεί, αλλά εκτός από αυτό όλα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Το μεγαλύτερο πράγμα που έχουμε μάθει και επωφεληθήκαμε είναι ο ρυθμός. Το να μαθαίνεις να επιβραδύνεις τη ζωή είναι τόσο καλό. Τα επίπεδα άγχους πηγαίνουν από το εννέα στο ένα. Μαθαίνεις να εστιάζεις σε αυτό που έχει σημασία στη ζωή. Στα μικρά πράγματα. Αγαπώντας τους ανθρώπους. Βιώνεις την κάθε μέρα πλήρως και ξοδεύεις πολύ περισσότερο χρόνο στη φύση».

Ο Μπεν και η Μάλορι μοιράζονται τις περιπέτειές τους στο Instagram, έτσι ώστε τα αγαπημένα τους πρόσωπα να μπορούν να δουν τι κάνουν. «Γνωρίζαμε ότι θέλαμε να το μοιραστούμε με φίλους και συγγενείς από το σπίτι, αλλά δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τους προσωπικούς μας λογαριασμούς», δήλωσε η Μάλορι. «Οπότε σκεφτήκαμε, γιατί να μην ξεκινήσουμε κάτι με μοναδικό σκοπό να δείξουμε πώς είναι να ζεις σε ένα βαν; Έχουμε λάβει μόνο αγάπη και υποστήριξη», αναφέρει χαρακτηριστικά και προτρέπει όσους το σκέφτονται, να το τολμήσουν.

«Αγαπάμε τη ζωή που ζούμε. Το να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αγαπούν αυτό που κάνουμε και στο οποίο βάζουμε τόσο πολύ χρόνο και προσπάθεια είναι μια τεράστια ώθηση ενθάρρυνσης. Αν θέλετε να κάνετε αυτήν τη ζωή, τολμήστε το, εξοικονομήστε χρήματα και κάντε το να συμβεί. Ξαφνικά αυτό το τρελό όνειρο δεν θα φαίνεται πολύ μακρινό», δηλώνει.