fbpx

Πως ζεσταίνεις τα λάστιχα στον παγωμένο και ξερό χειμωνιάτικο καιρό

Πως ζεσταίνεις τα λάστιχα στον παγωμένο και ξερό χειμωνιάτικο καιρό

Τον χειμώνα τα λάστιχα της μοτοσικλέτας ζεσταίνονται πιο δύσκολα από το καλοκαίρι και αυτό είναι φυσικό. Τι συμβαίνει όμως όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές (παγωνιά) και ο καιρός ξερός; Πόσο πιο δύσκολο είναι το ζέσταμα;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 τεχνικές να οδηγήσεις με ασφάλεια τη μηχανή σου, στο πολύ κρύο

 

Ο ξερός αλλά παγωμένος καιρός του χειμώνα μπορεί να σου δώσει την ψευδαίσθηση ότι όλα είναι καλά και τα λάστιχα έχουν ζεσταθεί επαρκώς, όμως δεν είναι τόσο απλό το θέμα και επειδή δεν κινείσαι σε πίστα για να κάνεις τους σχετικούς ελιγμούς θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τις παγωμένες μέρες του χειμώνα.

Τα λάστιχα τον χειμώνα και ειδικά τις παγωμένες μέρες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο να ζεσταθούν, όμως η πραγματικότητα είναι ότι πολύ δύσκολα ζεσταίνονται επαρκώς, ειδικά αν κινείσαι μέσα στη πόλη σε μικρές αποσπάσεις λίγων χιλιομέτρων.

Για να αυξήσεις την όσο είναι δυνατόν την πρόσφυση στο πολύ και ξερό κρύο ξεφουσκώνουμε 2 έως 3 psa τα λάστιχα αν πρόκειται να κινηθούμε σε μικρή διαδρομή ενώ αν πρόκειται να πάμε ταξίδι αρκεί να μειώσουμε τη πίεση μια ατμόσφαιρα.

Με αυτό τον τρόπο το λάστιχο ζεσταίνεται γρηγορότερα και έτσι πιάνουν καλύτερα στην άσφαλτο.

Όσο όμως και να θεωρείς ότι τις παγωμένες μέρες του χειμώνα τα λάστιχα έχουν ζεσταθεί απέφυγε τις μεγάλες κλίσεις για να είσαι πιο σίγουρος!