fbpx

Πως θα κολυμπήσεις τον χειμώνα σε ανοικτή πισίνα!

Πως θα κολυμπήσεις τον χειμώνα σε ανοικτή πισίνα!

Κολύμβηση τον χειμώνα σε ανοικτό κολυμβητήριο; Μόνο στο άκουσμα των τριών λέξεων: Χειμώνας, ανοικτό, κολυμβητήριο, κάποιοι νιώθουν ότι κρυώνουν και ας είναι ντυμένοι και σε περιβάλλον πάνω από 22 βαθμούς.

Η αλήθεια είναι ότι ένα κρυουλάκι υπάρχει, στα δευτερόλεπτα που θα κάνεις από τη στιγμή που θα βγάλεις τη φόρμα μέχρι να βουτήξεις στο θερμαινόμενο νερό της πισίνας. Και μη φαντάζεσαι ότι το νερό έχει θερμοκρασία …χαμάμ, αλλά είναι απλώς χλιαρό, τόσο όσο χρειάζεται για να μην παγώσεις, αφού με τη πρώτη διαδρομή κολύμβησης το σώμα σου θα ζεσταθεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις πρώτη φορά snowboard χωρίς να είσαι …ένα με το χιόνι!

 

Βασικό είναι να κάνεις ένα γρήγορο ζέσταμα πριν βγάλεις  την φόρμα σου και βουτήξεις στο νερό. Έτσι θα καταλάβεις πολύ λιγότερο το κρύο όταν βγάλεις τη φόρμα.

Όταν πέσεις στο νερό άρχισε να κολυμπάς με αργές κινήσεις συνεχίζοντας ουσιαστικά το ζέσταμα. Αύξανε σταδιακά το ρυθμό μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο προπόνησης τουλάχιστον για δύο διαδρομές.

Για την προπόνηση κάνε διαδρομές συνεχόμενες μαζί, δηλαδή τέσσερις διαδρομές συνεχόμενες με ένα ή δύο λεπτά διάλλειμα. Μπορείς να κάνεις κάτι σαν πυραμίδα, να αρχίσεις με δύο διαδρομές, να συνεχίσεις με τέσσερις, στο τέλος με έξι.

Μια άλλη επιλογή είναι οι αλλαγές στιλ. Δηλαδή η μια διαδρομή ελεύθερο η άλλη ύπτιο και εναλλάξ.

Καλό είναι στο προπονητικό σου πρόγραμμα  της κολύμβησης να εντάξεις και κάποιες δυναμικές ασκήσεις μέσα στο νερό με αντιστάσεις. Στα κολυμβητήρια συνήθως υπάρχουν τα απαραίτητα όμως μπορείς και να αγοράσεις τα δικά σου εξαρτήματα.

Πριν αρχίσεις κολύμβηση θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το κάθε κολυμβητήριο χρειάζεται χαρτί από γιατρό και φυσικά θα πρέπει εκτός από το μαγιό (όχι αυτό της παραλίας αλλά συγκεκραμένου τύπου από κατάστημα αθλητικών) απαραίτητο είναι το σκουφάκι και τα γυαλιά!