fbpx

Πως μπορείς να πίνεις σφηνάκια χωρίς να σε …πίνουν!

Πως μπορείς να πίνεις σφηνάκια χωρίς να σε …πίνουν!

Μετά από ένα δυνατό βράδυ διασκέδασης το πιθανότερο είναι να βρεθείς σε κατάσταση hangover την επόμενη μέρα.

Ο λόγος είναι ότι δεν ήπιες σωστά κάτι που σημαίνει ότι μπέρδεψες ποτά ή τα ήπιες πολύ γρήγορα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε το …ιδεατό αλλά και το πραγματικό μέγεθος του…

 

Ο Bill Krauss, LCSW, διευθυντής προγράμματος του Κέντρου Επεξεργασίας Κέντρου του McLean Hospital στο Naukeag λέει: «Το αλκοόλ είναι αλκοόλ, αλλά εάν πιείς μια μπύρα σε 40 λεπτά και ένα σφηνάκι από ουίσκι μέσα σε τέσσερα δευτερόλεπτα, το ουίσκι εισέρχεται στο σώμα σου πολύ πιο γρήγορα».

Το σώμα σου μπορεί να επεξεργαστεί μόνο περίπου ένα ποτό την ώρα. Εάν πίνεις περισσότερο από αυτό, διατρέχεις τον κίνδυνο να αφυδατωθεί ο οργανισμός σου πράγμα που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μία καταθληπτική επόμενη μέρα.

Ο συνδυασμός του νερού με το αλκοόλ είναι μια καλή συμβουλή για να προλάβεις τα χειρότερα. Επίσης, πρέπει να έχεις κατά νου ότι ο ορισμός ενός κανονικού «ποτού» αλλάζει ανάλογα με το αν έχεις σφηνάκι ή μια κανονική ποσότητα κρασιού.

Πως λοιπόν μπορείς να πιείς με ασφάλεια τα σφηνάκια σου;

Υπάρχουν δύο απλοί τρόποι:

Ο ένας είναι να πίνεις μόνο σφηνάκια από το ίδιο ποτό και ο άλλος να πιείς ένα σφηνάκι από το ίδιο ποτό που πίνεις, για παράδειγμα αν πίνει τζιν με τόνικ τότε πιες σφηνάκι τζιν.

Ένας τρίτος αλλά όχι τόσο ασφαλής τρόπος είναι να αποφύγεις τα σφηνάκια και  να πιείς σφηνάκι από την ίδια ομάδα ποτού. Δηλαδή αν πίνεις ουίσκι πιες σφηνάκι από πεπαλαιωμένο ουίσκι ή μπέρμπον και αν πίνεις τζιν που είναι λευκό ποτό, πιες βότκα ή λευκό ρούμι.

Ποτέ όμως μην πιείς σφηνάκι τσίπουρο, γράπα ή τσικουδιά!