fbpx

Πως το Taek Won Do έσωσε τον αστυνομικό που ξυλοκόπησαν στη Νέα Σμύρνη – Ποιος είναι!

Πως το Taek Won Do έσωσε τον αστυνομικό που ξυλοκόπησαν στη Νέα Σμύρνη – Ποιος είναι!

Κάποιοι νομίζουν ότι αν μάθουν κάποια πολεμική τέχνη θα μπορούν να δέρνουν όποιον τους ενοχλεί… όμως δεν είναι έτσι! Το συμβάν με τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη αποτελεί τρανό παράδειγμα της εκπαίδευσης και της φιλοσοφίας της πολεμικής τέχνης του Taek Won Do.

Οι πολεμικές τέχνες και ειδικά το Taek Won Do που είναι μια αμυντική πολεμική τέχνη με βασική του αρχή την πειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση είναι αυτό βοήθησε το 24χρονό αθλητή της κορεάτικης αυτής πολεμικής τέχνης όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να προστατεύσει το υπηρεσιακό του όπλο αλλά και να μην κάνει χρήση μέσα στον πανικό και τον φόβο που ίσως ένιωθε για να αμυνθεί με απρόβλεπτες συνέπειες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα δείχνεις πάντα άνετος ακόμα και στα δύσκολα!

 

Ποιος είναι όμως αυτός ο αστυνομικός που τον είδαμε όλοι στις οθόνες μας να ξυλοκοπείται άγρια με κλωτσιές από περισσότερα από 10 και πλέον άτομα σωριασμένος στο έδαφος.

«Έναν αγαθό γίγαντα». Έτσι χαρακτήρισε τον 24χρονο αστυνομικό, ύψους 2.05, που δέχτηκε επίθεση και τραυματίστηκε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, καθηγήτριά του στο Λύκειο Σιδηροκάστρου που τον είχε μαθητή της. «Ένας υπέροχος άνθρωπος που δεν είχε πειράξει στη ζωή του μυρμήγκι» προσθέτει.

Ο σύζυγος της ήταν ο προπονητής του αστυνομικού στο taek won do, άθλημα με το οποίο ασχολείται εδώ και χρόνια, επιτυγχάνοντας αρκετές νίκες, φτάνοντας σε σημείο να διδάξει τα μυστικά της δημοφιλούς κορεάτικης πολεμικής τέχνης στους μικρούς μαθητές του Αθλητικού Συλλόγου Taek won do Σιντικής.

Το όνειρο του δε, σύμφωνα με την καθηγήτρια του, δεν ήταν να γίνει αστυνομικός αλλά να ασχοληθεί με την γυμναστική. Ο 24χρονος είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Σερρών και στόχος του ήταν να ασχοληθεί με την προπονητική σε όλα τα επίπεδα, είτε ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών, είτε ως personal trainer. Ωστόσο η ανεργία στις Σέρρες που θεωρείται από τους τελευταίους στην Ελλάδα νομούς σε παραγωγή και ανάπτυξη, τον οδήγησε στην απόφαση να γίνει αστυνομικός, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.

Ήταν αυτός  που δίδαξε τον γιο του ήθος και ευγένεια, όταν έμαθε ότι θα ενταχθεί στο Σώμα, τον συμβούλεψε να μείνει πιστός στο έργο του αστυνομικού που δεν είναι άλλο από την διαφύλαξη της έννομης τάξης, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Με αυτά τα εφόδια άφησε τις Σέρρες για να κατέβει στην Αθήνα ευελπιστώντας να καθιερωθεί στην Αστυνομία αλλά και να βρει ταυτόχρονα ένα νέο επαγγελματικό δρόμο.

«Δυστυχώς στις Σέρρες δεν υπάρχουν δουλειές για γυμναστές, οπότε έπρεπε να πάρει μια απόφαση για την ζωή του» λέει η καθηγήτρια γυμναστικής στο σχολείο του. Για να προσθέσει: «Ωστόσο τα παιδιά εντάσσονται στην αστυνομία μόνο με θεωρία και ελάχιστη εκπαίδευση και ρίχνονται κατευθείαν στο στόμα του λύκου».

 

Οι αρχές του αθλήματος που τον βοήθησαν να επιβιώσει

Οι αρχές του Τάε Κουόν Ντο, όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Στρατηγός Τσόι Χονγκ-χι μέσα στην Εγκυκλοπαίδεια του Τάε Κουόν Ντο που ο ίδιος έγραψε, είναι οι εξής:

Ευγένεια (Γε Ούι)

Εντιμότητα (Γιομ Τσι)

Επιμονή (Ιν Νάε)

Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)

Αδάμαστο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ )

Ευγένεια (Γε Ούι)

Μπορεί να ειπωθεί πως η ευγένεια αποτελεί άγραφο κανόνα που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι δάσκαλοι της φιλοσοφίας σαν μέσο για τη φώτιση των ανθρώπινων όντων, διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνία αρμονική.

Είναι ενδιαφέρουσα η εξήγηση των αρχών:

 

Ακεραιότητα (Γιομ Τσι)

Στο Τάε Κβον Ντο ο ορισμός για τη λέξη ακεραιότητα είναι χαλαρότερος από αυτόν που συνήθως συναντά κανείς στα λεξικά. Πρέπει κανείς να μπορεί να καθορίσει το σωστό και το λάθος και να έχει τη συνείδηση, αν κάνει λάθος, να αισθανθεί ενοχή.

 

Επιμονή(Ιν Νάε)

Σίγουρα, το πιθανότερο είναι πως η ευτυχία και η ευημερία θα έρθουν στον υπομονετικό άνθρωπο. Για να επιτύχουμε κάτι, είτε πρόκειται για ανώτερο πτυχίο είτε για την τελειοποίηση μιας τεχνικής, πρέπει να βάλουμε το στόχο μας και ύστερα να επιμένουμε συνεχώς.

 

Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)

Αυτή η αρχή είναι εξαιρετικά σημαντική , ως προς το πώς συμπεριφέρεται κανείς είτε στον ελεύθερο φιλικό αγώνα είτε στις προσωπικές του υποθέσεις. Η απώλεια του αυτοελέγχου σε φιλικό αγώνα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική τόσο για το μαθητή όσο και για τον αντίπαλο. Σύμφωνα με το Λάο-Τζου «ο όρος δυνατότερος αφορά περισσότερο αυτόν που νικά τον εαυτό του και λιγότερο κάποιον άλλον».

 

Αδάμαστο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ)

Ο σοβαρός μαθητής του Τάε Κβον Ντο συμπεριφέρεται σε όλες τις περιστάσεις με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Όταν συναντά την αδικία, αντιμετωπίζει τους φιλοπόλεμους χωρίς καθόλου φόβο ή δισταγμό, με ακατάβλητο πνεύμα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος ή πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός τους.