fbpx

Πόσο θα έδινες για την Cadillac του Έλβις;

Πόσο θα έδινες για την Cadillac του Έλβις;

Στο «βασιλιά του rock n’ roll» Elvis Presley άρεσαν τα αυτοκίνητα και κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε αποκτήσει αρκετά. Μεταξύ αυτών και μια σπανιότατη BMW 507, ενώ σαφώς έδειχνε μια προτίμηση στα αμερικάνικα μοντέλα και ειδικά στις Cadillac.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Tο πιο οικολογικό όχημα στον πλανήτη είναι η Aston Martin DB6 του πρίγκηπα Καρόλου

 

Στις Cadillac σαν και αυτή την Fleetwood Brougham του 1975, την οποία είχε αγοράσει καινούργια έναντι 12.512 δολαρίων, που σε σημερινές τιμές αντιστοιχούν σε κάτι περισσότερο από 70.000 δολάρια.

 

 

Η εικόνα της είναι κλασική για την Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του ΄70: τεράστια και μπαρόκ, με βελούδινες επενδύσεις στο εσωτερικό, στις οποίες φαίνεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού η φθορά του χρόνου. Σε ότι αφορά την καμπίνα -οι άλλες φθορές είναι μικρής κλίμακας- και το αμάξωμα που δεν έχει σκουριές, γιατί ο κινητήρας είναι εκτός λειτουργίας.

 

 

Ο πωλητής της βέβαια λέει πως ο θηριώδης V8 των 8.200 κυβικών δεν έχει στην ουσία τίποτε και πως με μικρής κλίμακας επισκευές θα λειτουργεί κανονικά. Κάτι που μένει βέβαια να αποδειχθεί στην πράξη.

 

 

Το πιο σημαντικό εδώ είναι πως υπάρχει ένα πλήρες ιστορικό στο οποίο περιλαμβάνεται και η απόδειξη αγοράς με την υπογραφή του Presley. Ο οποίος ένα χρόνο μετά την αγορά της, το 1976 τη χάρισε στον ελληνικής καταγωγής γιατρό του Γιώργο Νιχόπουλο ή Dr. Nick.

Ο αμφιλεγόμενος γιατρός που εμπλέκεται με το θάνατο του «βασιλιά του rock n’ roll» οδήγησε ελάχιστα τη θηριώδη Cadillac (συνολικά έχει διανύσει λιγότερα από 2.800 χιλιόμετρα) αλλά την κράτησε μέχρι και το 1985, όταν και την πούλησε στο νυν ιδιοκτήτη της.