fbpx

Πόσο νομίζεις ότι πωλείται ο κινητήρας μιας Ferrari Enzo;

Πόσο νομίζεις ότι πωλείται ο κινητήρας μιας Ferrari Enzo;

H Enzo είναι μια από τις πλέον εμβληματικές Ferrari όλων των εποχών και αυτό όχι μόνο γιατί έχει το όνομα του ιδρυτή της μάρκας Enzo Ferrari αλλά γιατί διαθέτει και πολλά στοιχεία από τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1. Τότε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 που παρουσιάστηκε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το το επετειακό και συλλεκτικό Nissan GT-R50 από την Italdesign… και κοστίζει …πολλά!!!

 

Εμπνευσμένος από την F1 είναι και ο V12 των 6.000 κυβικών που αποδίδει 660 ίππους και θεωρείται ένα από τους καλύτερους που έχει κατασκευάσει ποτέ η διάσημη ιταλική εταιρεία. Ταυτόχρονα ο ήχος του εξακολουθεί να είναι ακόμα και σήμερα αξεπέραστος.

 

 

Ένα τέτοιο μηχανολογικό διαμάντι λοιπόν διατίθεται προς πώληση μέσω του eBay. Μάλιστα τα χιλιόμετρα που του αντιστοιχούν είναι μόλις 900, είναι δηλαδή σχεδόν του κουτιού, φυλασσόταν κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες και τιμάται ούτε λίγο ούτε πολύ 375.000 δολάρια.

 

 

Όσο μια πολύ καλά εξοπλισμένη Rolls Royce δηλαδή ή μια ολοκαίνουργια 812 Superfast, με αποτέλεσμα και με την πρώτη ματιά η τιμή του να δείχνει εκτός λογικής. Αν όμως το σκεφτεί κανείς καλύτερα και λάβει υπόψη του πως μια Enzo πωλείται σήμερα περίπου 2.000.000 δολάρια θα διαπιστώσει πως είναι μια τίμα πρόταση πώλησης. Το λεπτό σημείο εδώ είναι πως ο κινητήρας πωλείται μόνος του, χωρίς τη μετάδοση, πράγμα που σημαίνει πως ένα κάτοχος Enzo που θα θελήσει με την ευκαιρία να την ανανεώσει μηχανολογικά θα πρέπει να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

 

O V12 των 6.000 κυβικών της Ferrari Enzo αποδίδει 660 ίππους και θεωρείται από τους καλύτερους που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η ιταλική εταιρεία.