fbpx

Πόσο ξεκούμπωτο πρέπει να είναι το πουκάμισο σου;

Πόσο ξεκούμπωτο πρέπει να είναι το πουκάμισο σου;

Το πουκάμισο για πολλούς άντρες είναι ένα παρεξηγημένο ρούχο. Οι περισσότεροι το θεωρούν επίσημο ή ρούχο δουλειάς αν εργάζονται σε γραφείο.

Όμως του πουκάμισο σε όλες τις εκδοχές του είναι ένα ρούχο που ταιριάζει στους περισσότερους άντρες με τους χρωματισμούς και τα στιλ να είναι ανάλογα με την περίπτωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το να είσαι καλοντυμένος είναι θέμα συνήθειας – Μάθε πως θα την αποκτήσεις

 

Η μεγάλη απορία τα περισσότερων είναι που μέχρι ποιο κουμπί μένει ξεκούμπωτο;

Την απάντηση δίνει σε άρθρο της η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Le Monde και είναι πολύ ενδιαφέρουσα:

«Είναι προφανές ότι οι άνδρες αγαπούν τα πουκάμισα τους τόσο όταν είναι κουμπωμένα  έως και το τελευταίο πάνω κουμπί όσο και όταν είναι ανοιχτά στα επάνω κουμπιά, ώστε να φαίνεται λίγο στέρνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ένας «τσαπατσούλης» άντρας κινδυνεύει να πάθει πνευμονία ύστερα από ένα αρκετά ανοιχτό πουκάμισο. Από την άλλη πλευρά, εάν το κουμπώσει έως τέλος, μπορεί να πεθάνει από ασφυξία!

Στην πραγματικότητα, ένα πολύ κουμπωμένο πουκάμισο φαίνεται να υπερασπίζεται από άντρες χωρίς έντονη ερωτική ζωή, οι οποίοι είναι ντυμένοι με πουκάμισα που κληρονόμησαν από τον παππού τους! Είναι γεγονός πως όταν βλέπουμε ένα υπερβολικά κουμπωμένο πουκάμισο, μας έρχεται στο μυαλό ένα παρθένο αγόρι από τα παλιά… Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία  περίπου πέντε χρόνια παρατηρείται μια επιστροφή αυτού του στυλ, διαποτισμένη με μεγάλη δόση ειρωνείας, σαν να έλκεται από την αισθητική του άσχημου. Ευρέως διαδόθηκε σε παρελάσεις και οργανωμένες συναντήσεις στους δρόμους του Μπρούκλιν και έτεινε να γίνει η ανάπτυξη ενός νέου τρόπου φορέματος του πουκαμίσου ή καλύτερα, κουμπώματος του πουκαμίσου!

Παρά ωστόσο την πρόσφατη αυτή μόδα, ένα πουκάμισο κουμπωμένο μέχρι το τέλος ορίζεται πάντα από μια αίσθηση του κενού. Συγκεκριμένα, σε αυτό το ύφος, η γραβάτα δεν είναι πάντα ατού. Όπως ένα αμάνικο t-shirt δεν πρόκειται ποτέ να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κομμάτι ενδυμασίας, αντίστοιχα κι ένα πολύ κουμπωμένο πουκάμισο θα εμφανίζεται πάντα ως προεπιλεγμένο στυλ ή ίσως ως επιπολαιότητα (ότι δηλαδή κάποιος ξέχασε τη γραβάτα του ή απλά την έλυσε και την άφησε).

Έτσι, λοιπόν, εάν κάποιος επιθυμεί οπωσδήποτε να φορά πουκάμισο χωρίς γραβάτα, η σωστή λύση είναι να κουμπώνει το πουκάμισο στο δεύτερο κουμπί. Με αυτό τον τρόπο, εμφανίζεται λιγότερο ατημέλητος και επιπλέον θα μπορεί και να αναπνεύσει, αλλά και να εξωτερικεύσει μια ικανοποιητική κοινωνική και ερωτική ζωή»!!!