fbpx

Πόσο σκληροτράχηλος θεωρείς ότι είσαι;

Πόσο σκληροτράχηλος θεωρείς ότι είσαι;

Το Χόλυγουντ έχει φροντίσει να δώσει μια συγκεκριμένη εικόνα στους σκληροτράχηλους άντρες, που αρχικά εντυπωσίασε, αλλά στη συνέχεια διακωμωδήθηκε. Σταλόνε με τον Ράμπο, ο Εξολοθρευτής με τον Σαβτζενέγκερ, τον Μπρους Γουίλις και άλλους πολλούς στην εικονική πραγματικότητα του σκληροτράχηλου άντρα. Μέχρι που ήρθε ο Πούτιν και έδειξε μια άλλη εικόνα του σκληροτράχηλου πολύ πιο πραγματική αυτή τη φορά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θα ήθελες να ήσουν αθάνατος;

 

Καλά δεν είπαμε να γίνει πρώην κατάσκοπος της KGB και ούτε άνδρας των ειδικών δυνάμεων, γιατί στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί άντρες που είναι πραγματικά σκληροτράχηλοι, αλλά αυτό αποτελεί μέρος της δουλειάς τους.

 

 

Στην καθημερινή ζωή, μπορεί κάποιος να είναι υπάλληλος γραφείου και στη προσωπική του ζωή να είναι ένας από τους πιο σκληροτράχηλους άντρες. Η μπορεί ακόμα να είναι κάποιος θηριώδης λιμενεργάτης και να κρυολογεί με το πρώτο αεράκι. Εσύ σε ποια κατηγορία είσαι;

Για παράδειγμα:

– Πολλοί αποθηκεύουν τις μοτοσικλέτες τους τον χειμώνα, για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί …κρυώνουν. Φοβούνται να οδηγούν στην βροχή και γενικά νομίζουν ότι θα αρρωστήσουν ανεβαίνοντας στη μηχανή το καταχείμωνο.

– Άλλοι πάλι, με τις πρώτες ψιχάλες της βροχής τρέχουν να καλυφθούν!

– Ακόμα και το καλοκαίρι, κάποιοι δεν βουτάνε στη θάλασσα, αν η θερμοκρασία δεν ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Γενικά υπάρχουν πολλά παραδείγματα που κάποιοι μένουν στους μύθους της μαμάς ή της γιαγιάς …κατά το…. «ντύσου» θα κρυώσεις… και άλλοι που κάνουν ακριβώς το αντίθετο και στο τέλος κρυώνουν.

 

 

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία και λογική. Το να είναι κάποιος σκληροτράχηλος δεν είναι κάτι που το επιδεικνύει σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα δεν είναι καλό να γίνεις λούτσα από τη χειμωνιάτικη βροχή έτσι για να εντυπωσιάσεις. Το σωστό είναι όμως να μην τρέχεις σαν κυρία που θα της χαλάσει το μαλλί να προστατευτείς από τις πρώτες σταγόνες.

Σκληροτράχηλος δεν σημαίνει ξεροκέφαλος άντρας που ενεργεί αψήφιστα και μπορεί να πάθει ζημιά. Σημαίνει, λογικός άνθρωπος που γνωρίζει ότι την ώρα που τρέχει έξω και γενικά προπονείται η θερμοκρασία του ανεβαίνει και γίνει λούτσα από την βροχή δεν θα πάθει τίποτα. Ωστόσο είναι αυτός που δεν βγαίνει χειμωνιάτικα με ένα μπλουζάκι στην βροχή, αλλά φοράει αντιανεμικό αδιάβροχο!

Γενικά ο πραγματικός σκληροτράχηλος άντρας γνωρίζει τα όρια του ενώ ξέρει μέσα του ότι αυτά τα όρια είναι παραπάνω από τον μέσο άνθρωπο. Όμως είναι κάτι που δεν το διαφημίζει και ο λόγος είναι απλός: Γι αυτόν είναι τρόπος ζωής και δεν υπάρχει λόγος.