fbpx

Σεξ δύο φορές την εβδομάδα προτείνουν οι επιστήμονες – Μάθε το γιατί!

Σεξ δύο φορές την εβδομάδα προτείνουν οι επιστήμονες – Μάθε το γιατί!

Εμείς οι άντρες πρέπει λένε οι επιστήμονες να κάνουμε σεξ δύο φορές την εβδομάδα!

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 άνδρες. Την έρευνα την υλοποίησε το Journal Of Sexual Medicine.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν αντέχεις τα …καυτερά τότε αντέχεις πολύ περισσότερο στο σεξ!

 

Αν λοιπόν είσαι άνθρωπος που δίνει σημασία στο σεξ σαν κάτι το σημαντικό στη ζωή του τότε μάλλον πως θα πρέπει να διαβάσεις αυτή τη μελέτη.

Σε συνολικά 2.267 συμμετέχοντες, εκείνοι που κάνουν σεξ πιο αραιά από μια φορά τον μήνα έχουν με διαφορά υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης, συγκριτικά με όσους κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

Πρόκειται για μια ουσία που επιτείνει τον σχηματισμό λίπους στις αρτηρίες και αυξάνει την πήξη του αίματος, καταστάσεις που με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι ότι δεν φαίνεται να επηρεάζονται ανάλογα οι γυναίκες.

Αν και δεν είναι σίγουροι γιατί, υποθέτουν πως η σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες δεν εξαρτάται τόσο απ’ την κανονική κυκλοφορία του αίματος όσο στους άντρες, που την χρειάζονται για να διατηρήσουν τη στύση τους.

Θα πρέπει βέβαια να υπάρξει περαιτέρω μελέτη για να πει κανείς με σιγουριά ότι το συχνότερο σεξ μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο το λιγότερο σεξ να συνδέεται εξαρχής με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Αλλά ακόμη κι αν αυτό έχει αστερίσκο έχεις πάντα ένα σωρό καλούς λόγους για να το ρίξεις στο σεξ.